BlindEet

Job van Suijdam

Genomineerd 'De Vaan'

In samenwerking met Nick Nelissen en de Spijsbereiders hebben we BlindEet bedacht. Een innovatief horeca interactie concept dat betekenisvolle en unieke interacties tot stand brengt.

Je hoeft de deur niet meer uit om de liefde van je leven te vinden. Wij bezorgen alles wat je nodig hebt voor de perfecte date bij jou thuis. Onder het genot van een 3 gangen diner (met liefde bereid door Oven Aan, Kom Eraan) en een goed glas wijn tover je jouw huis om tot een echt thuisrestaurant. Een uniek interactie concept waarbij je iedere gang online date met een andere leeftijdsgenoot uit de omgeving ‘s-Hertogenbosch. Om echt in te gaan op het innerlijk van elkaar kunnen gasten elkaar alleen maar horen en zien elkaar niet. Na de date kunnen ze elkaar een like geven, bij een match worden vervolgens de gegevens uitgewisseld zodat ze met elkaar contact kunnen opnemen. Hierdoor kunnen betekenisvolle relaties ontstaan. We hebben twee try-outs in de praktijk kunnen uitvoeren en hierdoor het concept en de interactie kunnen testen bij de doelgroep en vervolgens verbeterd aan de hand van de feedback.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

Mijn werk is te herkennen aan mijn speelse stijl. Ik probeer de kijker aan het denken te zetten middels mijn ontwerpen. Dit doe ik door onderscheidende projecten te maken waarin ik mijn stempel probeer terug te laten komen. Ik probeer vaak een combinatie te maken tussen fysiek en digitale ontwerpen. Het fysieke spreekt mij meer aan omdat dit vaak meer indruk en impact op mij maakt dan digitale ontwerpen. Daarom vind ik het leuk om digitale producten fysiek te maken. Dit herken je terug in mijn werk zoals huisstijlen, lampen en meubels. Dit doe ik in eigen initiatief of in opdracht voor anderen. 

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?

Bij het individuele project heb ik persoonlijk het meeste van geleerd. Hierbij probeerde ik een eigen stijl te ontwikkelen en deze toe te passen in een media vorm. Dit wilde ik om mezelf te kunnen onderscheiden als ontwerper en op deze manier onderscheidende producten/diensten wil gaan aanbieden aan geïnteresseerden. Hierbij ben ik op zoek gegaan naar wat mijn interesses zijn en wie me inspireert. Aan de hand hiervan heb ik een aantal criteria opgesteld waarmee ik een product ben gaan ontwerpen en maken. Het resultaat is een kast en lamp in één  geworden die mijn stijl reflecteert. Bij het afstudeerproject heb ik heel veel geleerd doordat we het in de praktijk hebben gebracht. Hierdoor heb ik heel veel geleerd over user experience. Ook heb ik veel geleerd over ondernemen door constant vanuit de gebruiker te denken.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?.

Ik heb voor de opleiding CMD gekozen omdat ik erg geïnteresseerd was om met allerlei media te experimenteren zoals computers, video en fotografie. Ook ben ik altijd geïnspireerd geweest door bepaalde kunstenaars, ontwerpbureaus, onderscheidende kledingmerken en artiesten. Ik ben door de opleiding alleen nog maar meer geïnteresseerd hierin geworden en ben veel gaan experimenteren. Ik heb me verdiept in grafisch vormgeving, ruimtelijk ontwerp en programmeren. Tijdens de opleiding is mijn focus meer gaan liggen op het ontwerpen en uitwerken van een combinatie van fysieke en digitale producten. Mijn interesse ligt minder op de digitale mediavormen van CMD, achteraf was daarom de opleiding ruimtelijk vormgeving ook interessant geweest.

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken? .

Ik hoop over 5 jaar bij een creatief bureau te werken die een combinatie van fysiek en digitale producten combineert. Hierbij hoop ik mee te kunnen werken aan onderscheidende projecten. Tegelijk hoop ik projecten in eigen initiatief te blijven doen om te experimenteren en blijven leren. Ook heb ik ambitie om in de toekomst een eigen onderneming te beginnen.

Contact Job van Suijdam Website LinkedIn Instagram