De invloed van generatieve AI op het creatieve werkveld

Kas Peters

Hoe kunnen verschillende AI-toepassingen het werk van creatieve professionals bij digitaal bureau LiveWall verbeteren, versnellen en efficiënter maken?

De recente ontwikkelingen in de technologie van A.I. (Artificial Intelligence) hebben geleid tot een sterke persoonlijke interesse voor mij als ontwerper. Welke mogelijkheden bieden deze tools ons - professionals in het creatieve werkveld - om ons werk te verbeteren, versnellen en efficiënter te maken? Dit is wat ik heb onderzocht in mijn individuele project voor creatief digitaal bureau LiveWall in Tilburg.

 Als je dieper duikt in de wereld van AI, kom je al snel achter het feit dat deze ontwikkelingen met lichtsnelheid bewegen. Iedere dag worden tientallen nieuwe producten gelanceerd, en daar is veel onduidelijkheid over. Veel mensen hebben hierdoor afkeur, twijfels en vragen over het onderwerp. Dit geldt ook voor mijn collega's bij creatief digitaal bureau LiveWall. Mijn ontwerpresultaat geeft hierin de juiste handvaten om niet alleen beter te kunnen begrijpen wat AI inhoudt, maar ook hoe je hier direct jouw workflow mee kunt aanpassen. 

Door onderzoek te doen, kennissessies te geven en uiteindelijk dieper in de stof te duiken, heb ik binnen het bedrijf veel impact kunnen maken. A.I geeft ons mogelijkheden om repetitieve taken te automatiseren, sneller tot goede concepten te komen en daarbij horende visuals te ontwikkelen. Dit geeft ons, als creatief professionals, meer ruimte om te focussen op waar we goed in zijn. Een dedicated chatruimte, licenties op verschillende AI-gestuurde tools en het kennisplatform zorgen ervoor dat meer van 70 collega's dagelijks gebruik maken van de technologie. 

 Deze digitale revolutie staat nog in zijn kinderschoenen, maar zal enorm veel invloed uit blijven oefenen op onze branche. De eerste stap in het omarmen en beheersen hiervan is genomen, en ik kijk uit naar wat de toekomst te bieden heeft! 

Voor meer informatie over AI kun je een kijkje nemen op de website: https://kas.framer.website 

Contact Kas Peters Website LinkedIn Instagram Mail