DE STAD DOOR MIJ BEKEKEN - REVISITED

Frances van den Luitgaarden

DE STAD DOOR MIJ BEKEKEN - REVISITED

Origineel was dit het eerste project wat wij bij CMD in het eerste jaar kregen. Het ging over jouw visie van de stad Den Bosch verwerken in een posterreeks. 

Ik heb opnieuw een kijkje genomen naar dit project omdat mijn visie op Den Bosch heel erg veranderd is sinds ik er ben gaan wonen. Ik vind het een ontzettend mooie stad en geloof dat het veel te bieden heeft voor studenten.

Om mij heen hoor ik veel geluiden van studenten die Den Bosch niet echt een leuke stad vinden. Het wordt vaak bestempeld als 'oud'. Uit onderzoek heb ik geconcludeerd dat dit vooral komt omdat er niks is wat hun aangrijpt om de stad te gaan ontdekken. Hiervoor wou ik iets ontwerpen, wat men kan overhalen om een beter kijkje te nemen naar de stad. 

Er is gekozen voor glas en lood omdat dit door de hele stad wel te vinden is. Bij grachtenpandjes maar vooral ook in de Sint Jan. Glas en lood wordt ook geassocieerd met oud en klassiek...maar ik wil de gebruiker leren daar doorheen te kijken.

Wanneer je door de gekleurde ruitjes kijkt zie je een plek of event dat te vinden is in Den Bosch. Je kan de kleuren van je favoriete ruitjes verzamelen en zo een eigen kleurenpallet van Den Bosch samenstellen.
Contact Frances van den Luitgaarden Website LinkedIn Instagram Mail