De TechBin Competitie

Geert van Osch

"Hoe laat ik mensen hun vergeten elektronisch afval inleveren?"
Deze vraag kwam tot stand nadat uit mijn onderzoek bleek dat mensen nog te vaak hun elektronisch afval 'vergeten' in te leveren zodat het kan worden gerecycled.

Met de TechBin competitie motiveer ik mensen om hun elektronisch afval in te leveren dankzij gamification elementen. De TechBin is een slimme inleverkast wat met behulp van computer vision kan herkennen welk apparaat jij probeert in te leveren. Hoe groter en vervuilender het apparaat, hoe meer punten je ermee verdient als je het inlevert. En hoe meer punten je hebt, des te groter de kans is dat je een prijs kan winnen.

Het inleveren van apparaat gebeurd door eerst je mobiel te verbinden met de TechBin. Hierdoor weet de TechBin aan welk account het de punten kan geven. Vervolgens kun je de stappen doorlopen via je mobiel en het schermpje op de TechBin.

Om het inleveren nog aantrekkelijker te maken, wordt er ook gebruik gemaakt van een collectiesysteem. Als je 6 verschillende apparaten minstens eenmaal inlevert, kun je 50 bonuspunten claimen.

Op deze manier wordt het inleveren van elektronisch afval leuker dan ooit en kun je er ook nog wat mee winnen.
Contact Geert van Osch LinkedIn