Don't Let This Go To Waste

Romy Kastelijns

Hoe kan ik een slimme en duurzame verpakking ontwerpen, restafval verminderen en een duurzame economie bevorderen?

Is het je ooit opgevallen hoe instant noodle-verpakkingen vaak zijn gemaakt van wegwerpplastic, moeilijk te recyclen zijn en dus op de stortplaats belanden? Het is tijd om deze verspillingsnorm uit te dagen en een duurzamere benadering van verpakkingen te omarmen. 


De instant noodle-cups zijn erg groot zodat consumenten hier gemakkelijk uit kunnen eten, maar doordat het product eigenlijk heel klein is wordt er veel lucht vervoerd. Door een slimme verpakking te ontwerpen kan deze duurzamer vervoerd worden naar de supermarkt. 


 Het verpakkingsontwerp is multifunctioneel, recyclebaar en daarmee niet alleen super duurzaam maar ook van toegevoegde waarde voor de ervaring van de consument. Nadat je genoten hebt van je maaltijd blijft de verpakking nuttig doordat je deze in een bordspel kan veranderen. Het bordspel is zo ontworpen dat je deze kunt blijven uitbreiden met meerdere verpakkingen. 


 Door middel van dit concept wil ik de opvatting over ‘take away’ verpakkingen als ‘nutteloos weg werp prul’ uitdagen en gebruikers laten zien dat deze, ook nadat je het eten op hebt, van waarde kunnen zijn. Dit is niet alleen relevant voor voedingsverpakkingen, het concept is toepasbaar op allerlei soorten verpakkingen. 

Contact Romy Kastelijns LinkedIn Mail