Genita

Romy Zuidhof

Wat is geluk? Zijn het alleen stofjes in je brein of is het meer dan dat? Hoewel dit de dingen zijn die ervoor zorgen dat je je gelukkig voelt, zijn dit niet de dingen of mensen waar je per se gelukkig van wordt. Hoe kunnen de dingen waar we gelukkig van worden vastgelegd worden zodat we er ons vaker bewust van zijn hoe mooi het leven eigenlijk is?

Genita is een doe het zelf kit waarin jij je geluksmomenten kan opslaan en kan bewaren net als souvenirs. Op deze manier kan je grote en belangrijke momenten (zoals een verre reis of trouwen) vastleggen, maar ook de kleine en waardevolle momenten (koffie drinken in het zonnetje of het spotten van de eekhoorn in de tuin). 

De vormpjes, welke in epoxy worden gegoten, staan voor verschillende persoonlijke geluksmomenten. Omdat epoxy minimaal 24 uur nodig heeft om uit te harden, ben je als gebruiker langere tijd bezig met je blokje. Dit zorgt ervoor dat je een band krijgt met je blokje en dus dat het project nog meer waarde voor je kan krijgen. 

Genita is een bijzonder project voor mij. Het is namelijk een eerbetoon aan mijn reeds overleden moeder. Zij heeft mij altijd geleerd dat het leven iets is wat je moet vieren Zij is de reden waarom ik bewuster geniet van het leven en dit is wat ik anderen ook wil leren. De naam Genita is daarom ook een combinatie van Anita (haar naam) en genieten, want dat is iets wat zij elke dag deed. Ik ben blij dat ik haar op zo'n bijzondere en persoonlijke manier mag eren.