Gouden Eeuw Explainer video

Martijn Varenhout

De film “Michiel de Ruyter” heeft bij mij een hele grote interesse gewekt in de Nederlandse geschiedenis en hoe het kan dat wij als klein landje in de 17e eeuw zo succesvol zijn geweest. Het valt me erg op dat veel vrienden/mensen die ik spreek eigenlijk helemaal niet zoveel weten van die tijd en dat is naar mijn mening best wel gek, omdat het wel gaat over de gedeelde geschiedenis van ons als Nederlanders en een van de redenen waarom wij het nu zo goed hebben. Daarom ben ik gaan onderzoeken hoe ik de 17e eeuw op een leuke manier met videografie en CGI kan uitleggen aan mensen die een snelle (opfris)cursus willen/nodig hebben.

Er zijn best wel wat mensen in mijn omgeving die weinig afweten van de gouden eeuw. Dat vind ik jammer, omdat dat wel iets is wat ons als Nederlanders verbind. Op youtube zijn er zeker al wel wat video’s te vinden over de gouden eeuw, maar vaak zijn ze best wel langdradig en als je het al niet interessant vind, is de kans heel erg klein dat je de video’s afkijkt of nog verder op onderzoek uit gaat. 

Op dit moment is China bedrijven in Europa aan het opkopen en zijn ze aan het investeren in Afrika om hun machtspositie daar te verbeteren. Dit pakt voor de Afrikaanse landen niet altijd goed uit. De situatie met Rusland en Oekraïne is ook best wel zorgwekkend. Daarom is het juist nu belangrijk dat we blijven waken en met innovatieve ideeën komen om ervoor te zorgen dat de westerse landen niet te afhankelijk/overlopen worden van/door China en Rusland.  De video moest hier ook een beetje op inhaken, maar door gebrek aan tijd heb ik alleen een nieuw script kunnen schrijven en ontbreekt dat stukje in het eindproduct

Contact Martijn Varenhout Website