Het bipolaire dagboek

Nancy Zhang

"Bipolaire stoornis?, dat zijn toch moodswitches" "verwarde mensen" "Kayne is toch ook crazy"

Er hangt een stigma rond een mentale gezondheid en met name de bipolaire stoornis, voor mijn individuele project wil ik bijdragen aan de community om het stigma te verminderen. "Hoe kan ik studenten laten ervaren en te laten begrijpen wat het betekent om een bipolaire stoornis te hebben.

Dit project staat in teken van de bipolaire community, laten zien aan de samenleving dat ze eenmaal iets kwetsbaarder zijn, maar niet minder. Dat is iets wat helaas in de realiteit wel gebeurd. Met het dagboek between the high and lows laat ik de lezer ervaren wat het betekent om een bipolaire stoornis te hebben in de vorm van mixed media: symfonieën, animatie en storytelling. Al deze elementen zorgen voor een extra laag prikkels en dimensie.

Ondersteund met illustraties gemaakt door mij.

Waar een bipolaire stoornis zie als de zon en de maan, maar ook als een symfonie. Als een dirigent neem je de leiding over de hoogtepunten, de dieptepunten, het tempo, de tonen en de volledige emotie van het leven, dat zich presenteert als een muziekstuk voor het publiek om mij heen. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om muziekgenres, dus soms passen we niet perfect bij elkaar. Gelukkig zijn er genoeg mensen die mijn muziekstuk waarderen. 

De zon en de maan, klinkt als aan en uit, nul en een, maar zonder elkaar is er geen evenwicht. Een bipolaire stoornis is ook niet zwart en wit, maar juist een volledige spectrum aan kleur en emotie.

Volg het verhaal van Denise een gelukkige moeder en interieur specialist. Hoe zij voor het eerst in aanraking kwam met haar bipolaire stoornis, wat het betekent en hoe zij dit heeft overwonnen.

Met mijn project hoop ik iets bij te dragen aan de bipolaire community en om het stigma te verminderen en voor eens weg te nemen! 


Waarschuwing

 -Het volgende verhaal is volledig fictief. De karakters en personages zijn verzonnen en dienen slechts ter illustratie van een persoon met een bipolaire stoornis.

- Een bipolaire stoornis kan voor iedereen verschillend zijn en op een unieke manier worden ervaren, net zoals iedere persoon uniek is

Contact Nancy Zhang Website LinkedIn Mail