INDIGO

Bente Derksen

INDIGO: Een helder en creatief ontwerp dat aansluit bij de drijfveren van de gebruikers.

INDIGO is een deelauto app. Gebruikers kunnen gemakkelijk een auto boeken. Het is betrouwbaar en snel. Door deze app hoeven mensen geen auto te kopen en worden de auto’s efficiënter gebruikt. Dit is beter voor het milieu.

Aanleiding:Studenten hebben soms een auto nodig, dit is te duur en kost veel moeite. Auto’s staan 95% van de tijd geparkeerd. Hier moet een oplossing voor komen. 

Een auto is duur en kost veel moeite. Studenten hebben geen geld voor een goede auto, en een goedkope auto kost veel geld in onderhoud. Toch hebben zij soms een auto nodig. Zo ook mijn broertje. Hij heeft zijn rijbewijs gehaald toen hij 18 jaar oud werd. Op die leeftijd kost het een enorm bedrag om je rijbewijs te halen. Het is voor weinig mensen weggelegd om dan ook nog een auto te kopen. Soms heb je persé een auto nodig. Hoe kan dit op een zo milieu bewust mogelijke manier? 


Onderzoeksvraag: Hoe kan ik technologie, UX design & duurzaamheid combineren om tot een innovatieve ervaring te komen voor gebruikers die vervoer nodig hebben?


Oplossing: INDIGO is een deelauto app. Gebruikers kunnen makkelijk een auto boeken. Het is betrouwbaar en makkelijk. Door deze app hoeven mensen geen auto te kopen en worden de auto’s efficiënter gebruikt. Dit is beter voor het milieu.

De applicatie is volledig gebaseerd op onderzoek en de doelgroep. De gebruiker staat centraal waardoor het enorm gebruiksvriendelijk is. Het is echt een oplossing voor doelgroep.


Trends: User Experience Design, User Interface Design, User-centered, Natural interaction, Participatory design, Duurzaam, Interactieve prototypes, Visual Design


Contact Bente Derksen Website LinkedIn Mail