LEGO Conspiracy Theories

Guyon van Oers

Onderzoeksvraag
Kan je als ontwerper een eigen LEGO mini-thema ontwerpen, zodanig dat LEGO fans hierdoor gaan nadenken over complottheorieën?

Voor dit individuele project wilde ik mijn grote passie, LEGO, combineren met een fenomeen dat de afgelopen jaren steeds prominenter is geworden in onze samenleving: de complottheorie. Ontzettend veel mensen geloven in deze theorieën en dit worden er steeds meer, ondanks het feit dat veel aspecten van deze theorieën nogal ver kunnen gaan in hoe realistisch ze zijn. Met het LEGO-thema 'LEGO Conspiracy Theories' wil ik LEGO-fans aanzetten bezig te zijn met en na te denken over deze theorieën. 

Er zijn genoeg complottheorieën voor talloze sets maar op dit moment bestaat LEGO Conspiracy Theories uit 2 sets (met de bijbehorende minifigures, instructies en dozen) en onderdelen van een aankondigingscampagne voor het thema. In dit thema worden specifieke iconische locaties of gebeurtenissen gepresenteerd in een realistische context en aan de hand van een simpele transformatie compleet omgegooid naar de context van een complottheorie. LEGO-fans worden zo aangespoord kennis te maken met de wereld van de complottheorie.

Contact Guyon van Oers Instagram