Mijn verhaal, mijn kracht

Marein Plu

Mijn project is ontstaan vanuit de wens om het bewustzijn rondom ADHD te vergroten en een positieve boodschap van acceptatie en empowerment te verspreiden. Ik geloof dat ADHD geen belemmering is, maar een unieke eigenschap die mensen in staat stelt hun ware potentieel te ontdekken en te benutten.

Daarom heb ik een inspirerende animatie gemaakt met als onderzoeksvraag: Hoe kan ik d.m.v. storytelling mijn verhaal vertellen? Hiervoor ben ik een animatie gaan maken waarbij ik mijn persoonlijke verhaal vertel over het omarmen van ADHD en het benutten van mijn superkracht. De animatie geeft een positieve draai aan het omgaan met ADHD, waarbij de nadruk ligt op het vinden van kracht en het omarmen van ADHD-eigenschappen. Het is een krachtige bron van inspiratie en voorbeeldfunctie voor anderen.

Als aanvulling op de animatie heb ik een innovatief middel bedacht: een interactieve website die naadloos aansluit op de animatie. Mijn hoop is dat het doel van mijn animatie wordt voortgezet op deze website, namelijk anderen inspireren en zorgen voor erkenning. Het is ontworpen om hen aan te moedigen hun verhalen te delen en hun eigen kracht te ontdekken. Door middel van interactieve elementen kunnen ze op een leuke en creatieve manier hun superkracht verkennen en delen met anderen. Hierdoor wordt een inspirerende en interactieve ervaring gecreëerd voor de doelgroep. Daarbuiten hoop ik een gemeenschap te creëren waarin mensen met ADHD als lotgenoten met elkaar kunnen praten, ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen ondersteunen. De felle donkerblauwe kleur die ik bewust heb gekozen voor de website is gebaseerd op eerder onderzoek waaruit bleek dat de doelgroep waarde hecht aan betrouwbare informatie. Deze kleur straalt betrouwbaarheid, professionaliteit en stabiliteit uit, en wekt een gevoel van vertrouwen en sereniteit bij de bezoekers. Daarnaast trekt het donker felblauw de aandacht naar belangrijke elementen op de website, waardoor het fungeert als een aandachtspunt en focusgebied. Het logo, dat zowel op de animatie als op de website wordt gebruikt, toont een vuist met een rode cape. Dit visuele en metaforische element versterkt de boodschap van kracht en superkracht die ik wil overbrengen. De rode kleur in het logo symboliseert energie, passie en kracht, terwijl de vuist staat voor vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Het logo straalt empowerment uit en brengt een gevoel van inspiratie over aan de bezoekers. Door de combinatie van de animatie en de website wil ik anderen inspireren, aanmoedigen om hun verhalen te delen en een gemeenschap van erkenning en positiviteit opbouwen binnen de ADHD-gemeenschap. Ik nodig je uit om mijn animatie te bekijken en ontdek de kracht van ADHD en de superkracht die in ieder van ons schuilt.

Contact Marein Plu Website LinkedIn Mail