Open up

Lenke Pouwels

De Open up app is ontwikkeld om ouders een kort en krachtige helpende hand te bieden bij het voorbereiden van een kinderfeestje. Deze doelgroep gaf aan dat ze vaak niet wisten, waar ze moesten beginnen met het voorbereiden en dat er veel vragen bij kwam kijken. Bij elkaar kost het veel tijd en energie. Hierbij helpt Open up!

De app bestaat uit 2 delen: de voorbereiding en het feestje zelf. Alles is bij elkaar te vinden in de app om het zo makkelijk mogelijk te maken voor de ouders.

De voorbereiding

In dit gedeelte van de app wordt je als gebruiker meegenomen in alle onderdelen van de voorbereiding. Van de uitnodiging, naar de boodschappen tot aan de inhoud van het feestje, ze komen allemaal langs. Elke onderdeel bevat snelle handvaten en handige tips

Het feestje

Het feestje is opgebouwd rondom een themaverhaal. Dit feestje is in het thema prinsessen. De kinderen worden vanaf minuut 1 meegenomen in het gekozen thema door de verhalenverteller. En alle traditionele elementen zullen terugkomen, zoals de cadeautjes, taart en gezelligheid. Het feestje begint met een welkomswoordje dat gelijktijdig het doel van het feestje uitlegt. Daarna zullen de kinderen aan de slag gaan met verschillende quests om hun doel te behalen. Hierin zijn open opdrachten, versjes en spelletjes verwerkt om de verbeelding van de kinderen te stimuleren en te verbreden. Als laatste wordt het verhaal afgerond met een conclusie van het doel, omdat ze alle quests hebben voltooid.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is? Ik ben graag bezig met kinderen en de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Ook wil ik graag hun gedrag begrijpen en er van leren. Verder hou ik van een beetje toekomstgerichte projecten die helpen bij sociale problemen die soms speculatief kunnen uitvallen. Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd? Niet 1 maar meerdere. Om alles te kunnen onderzoeken en ontdekken moet je alles een keer proberen. Door de verschillende projecten te kunnen ontdekken is mijn horizon te verbreden Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd? Ik vond alles wat met vormgeving te maken had erg interessant en hoopte door alles te ontdekken een richting te kunnen kiezen. Alles is nog steeds leuk en wekt nog meer mijn interesse dan voor de studie Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken? Ik hoop interactieve installaties te kunnen maken voor verschillende doelgroepen maar ook een ruimte in te richten voor de complete experience.

Contact Lenke Pouwels LinkedIn Mail