Perspectieven van media(censuur) @China

Esrahan Gogcay

Soner Kul

Één verkrachting, twee verschillende verhalen.. Is het nou echt gebeurd, of enkel een gerucht. Hoe beinvloed media jou en hoeveel persvrijheid is er nou?

Er is veel onrust in China. Toch is hier niet altijd beeldmateriaal van en kan daardoor het verhaal moeilijker geloofwaardig naar buiten gebracht worden. Het is moeilijk om iets te geloven wat je niet ziet.

Daarom zoomen we in op de censuur van China. In China is er geen persvrijheid, zij bepalen zelf wat er wel en niet gepubliceerd wordt en op welke manier. Dit kan leiden tot artikelen die niet 100% zuiver zijn.

Dit vonden wij interessant en zullen daarom de bezoeker aan het denken zetten. We zullen een artikel publiceren vanuit twee perspectieven, en hen kritisch hen eigen mening laten vormen wat zij als waarheid aan mogen nemen.

We zullen dit in een kamer tentoonstellen. In deze kamer zitten 2 schermen en een afstandssensor (aangesloten via arduino). Deze sensor zal je afstand tot het scherm meten. en wanneer je toenadering tot het scherm zoekt, zal er interactie ontstaan.

Contact Esrahan Gogcay Website LinkedIn Instagram Mail