PROOST+

Niek Dol

Je zit 's avonds op de bank lekker een wijntje te drinken en denkt bij jezelf: "Wat een lekkere wijn!" Vervolgens wil je deze fles wijn weer kopen, maar is deze helaas uitverkocht in de webwinkel.. Door het enorme aanbod en onbekendheid van de andere wijnen weet je niet wat je moet kopen.

Dit probleem lost PROOST+ op. De applicatie leert de gebruiker om verschillende smaken in een wijn te herkennen door middel van de taste tool. Vervolgens kan de gebruiker deze informatie per wijn opslaan voor een snel overzicht in het logboek. Met het verbreden van kennis over wijn verlagen wij de drempel voor het online aanschaffen van een wijn.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

Achter de ontwerpen die ik presenteer aan de buitenwereld zit altijd een goede en doordachte gedachte. Als de gedachte achter een design niet klopt dan kan ik mezelf slecht motiveren om er aan door te werken.

Verder probeer ik een ontwerp altijd zo toegankelijk mogelijk te maken voor de desbetreffende doelgroep. Ik hou ervan om mijn designs simplistisch te houden, maar er toch een leuke sfeer aan te geven.

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?

Ik heb het meest geleerd van mijn twee stages tijdens mijn CMD periode. Tijdens mijn eerste stage bij Agradi heb ik mijn adobe skills enorm kunnen verbeteren en ben ik als persoon erg gegroeid. Door het wegvallen van het stagebedrijf tijdens de afstudeerstage hebben Vychal en ik het voornamelijk met zijn 2en moeten doen. Niet optimaal, maar ik heb er ontzettend veel van geleerd.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Ik was altijd al geïnteresseerd in design, dat bleek ook uit mijn keuze voor een studie Geo Media & Design. Helaas kwam het design aspect van deze opleiding niet genoeg terug.

Na het bezichtigen van de open dag was ik om, alle technologie sprak me enorm aan. Ik ben daarom geswitched naar CMD en heb daar tot de dag van vandaag geen spijt van gehad. CMD is een veelzijdige opleiding, die veelzijdigheid houdt de opleiding heel luchtig. Dat is iets wat ik altijd heb kunnen waarderen. Tijdens de opleiding ben ik er toch wel achter gekomen dat creatief bezig zijn iets is wat ik erg leuk vind.

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?

De komende tijd wil ik me bezig te houden met het doorontwikkelen van mijn afstudeerproject. Hopelijk kan ik samen met een derde partij ons project op de markt brengen. Daarna hoop ik een leuke baan te vinden waar ik mijn passie voor UI/UX in kwijt kan en waar ik mij als ontwerper verder kan ontwikkelen.

Contact Niek Dol Website LinkedIn Instagram Mail