Ravenstad

Mika Wishaupt

Ravenstad:

Een game waarin je de rol speelt als de vuilnisman van Ravenstad. Het is jouw taak om het vuilnis te ophalen van de burgers. Als je verder in de stad loopt hoor je een luchtalarm en ineens komen er allemaal explosies in de stad. Uiteindelijk word je verslonden door het vuur van de kapotte stad en gaat er een alarm af op je telefoon die vertelt dat er in de echte wereld in je buurt een aanval plaatsvindt


Het idee achter Ravenstad is om mensen oorlog te laten voelen in Nederland. We zien veel beelden van oorlogen waaronder in Oekraïne, maar we weten niet echt zelf hoe het is om ineens in een oorlog terecht te komen.


Het idee van Ravenstad begon toen ik naar Games ging kijken en het ging vergelijken met de realiteit. Ik zag dat games oorlog en geweld voornamelijk leuk proberen te maken waaronder Counter-Strike: Global Offensive, Call of Duty en Arma. Ik wilde een game maken waarin oorlog als een soort horror gezien wordt om mensen meer te laten inleven wat oorlog met onschuldige burgers kan doen. 


De app is erbij gekomen als een extra concept en  voor adaptiviteit. De app laat je naam zien en speelt een alarm af.  De app zou je locatie zien en een tekst weergeven dat er een aanval in jouw buurt is zodat je buiten een game ineens oorlog naar de echte wereld zou brengen als extra immersie.


Linkjes:
Download Itch.io: https://mikawishaupt49.itch.io/ravenstad
Video:  https://www.youtube.com/watch?v=KG-3XNdq4sA

Contact Mika Wishaupt Website LinkedIn