Socra

joris van luijpen

Al lang worstel ik met social media verslaving en uit mijn onderzoek bleek dat ik niet de enigste was. Tegenwoordig spenderen jongeren uren achterelkaar door op Instagram, Tiktok en YouTube. Om dit te verhelpen met ik met Socra gekomen.

Link naar website: https://socra-demo.framer.website

Socra is een app voor sociale media waar gebruikers persoonlijke groei en prestaties kunnen delen met vrienden om elkaar te motiveren om iets te doen met hun vrije tijd. De gebruiker heeft een persoonlijk account, waarin de gebruiker zijn/haar lange termijn progressie kan bekijken door middel van wekelijks/maandelijks getimede foto's en video's. Het idee achter de app is dat je jezelf en je vrienden motiveert en dus samen minder op social media zit. 

Je vraagt je waarschijnlijk af "Socra is zelf een social media app, dus voegt dit niet toe bij het probleem?". De keuze hiervoor is dat zo social media verslaafden beter zullen afkicken inplaats van gelijk een anti social media medium aanbieden. Ook heeft de app een 10 minuten timer. Na deze 10 minuten mag je 24 uur niet meer op de app. Dit is zodat de gebruikers zelf aan de slag gaan met hun hobby's en sporten.

Contact joris van luijpen LinkedIn Mail