Talentenwijzer

Luke de Wit

De samenleving heeft lange tijd een negatiever beeld gehad op vmbo'ers. Gelukkig verandert dit beeld de laatste tijd positief, maar vaak is het voor de leerlingen zelf nog lastig om in te zien dat ze ook echt kwaliteiten bezitten.

De Talentenwijzer is een serious game die is ontworpen als toevoeging op het lesmateriaal van de LOB-lessen van het middelbaar onderwijs.

Met de Talentenwijzer leren de leerlingen op een laagdrempelige, speelse wijze over de zogenaamde 'soft-skills'. Zo ontdekken zij welke talenten en kwaliteiten ze in huis hebben, waardoor het zelfvertrouwen hierover kan groeien.

HOE HERKEN JE DAT EEN ONTWERP DOOR JOU IS GEMAAKT?
Vaak benader ik mijn projecten op zo'n manier dat ik elementen mee kan nemen die, al dan niet direct, te herleiden zijn de doelgroep.
Ik wil met mijn projecten graag mensen helpen. Ik vind het een fijne gedachte dat men echt iets uit mijn werk kan halen.

WELK PROJECT, TIJDENS DE OPLEIDING, HEB JE HET MEEST VAN GELEERD?
CMD is een hele brede opleiding waar ik veel heb geleerd. Hierdoor wordt de keuze voor één project wat lastiger.
Het project Playful Interaction uit jaar 2 is me altijd bij gebleven. Voor dit project heb ik samen met een groep medestudenten, een hybrid-reality game ontworpen. Voor dit project ben ik in de wereld van storytelling en speelse interactie gedoken. Hiermee speelden we in op de levendige fantasie van kinderen, zowel in een verhaal als in de echte wereld.

WAAROM HEB JE GEKOZEN VOOR DE OPLEIDING CMD EN IS DAT TIJDENS JE OPLEIDING VERANDERD?
Al sinds ik jong was, ben ik altijd creatief geweest. Op jonge leeftijd begon dit met veel tekenen, hier kon ik mijn fantasie altijd kwijt. Het was dan ook snel duidelijk dat ik geen opleiding wilde gaan doen waarvoor ik alleen maar in de boeken moest duiken. CMD heeft mijn ogen geopend en mij mogelijkheden gegeven om mijn creativiteit uit te breiden.
Combineer dit met het feit dat ik absoluut niet stil kan zitten en CMD is voor mij de perfecte oplossing met alle uiteenlopende projecten.

WAAR VERWACHT/HOOP JE OVER 5 JAAR TE WERKEN? 
Ik kan absoluut niet stilzitten en heb in mijn tijd als CMD student gemerkt dat ik afwisseling nodig heb in mijn werk.
Ik hoop dan ook werk te hebben waar ik die afwisseling kan vinden en in verschillende takken van design kan werken.
Contact Luke de Wit Website LinkedIn Mail