This is BallyHoo for you

Mathilde Bras

BallyHoo is een nieuwe dienst waarbij je als klant maatwerk banners altijd en overal kan bewerken en optimaliseren. Dit moet op de markt gezet worden en de doelgroep moet hier kennis mee maken, maar wat is de beste manier om dit te doen?

Ik heb een welkomsdoos ontwikkeld waar mensen verdere uitleg krijgen van het gebruiken van de dienst en hierbij krijgen ze ook de eerste blik op hun nieuwe maatwerk banners. Deze doos is gericht op verdere zelfpromotie doordat het een persoonlijke en unieke ervaring is die speciaal voor de klant is gemaakt. Hiermee wordt de klant bij de hand genomen door de mogelijkheden van BallyHoo en hoe ze gelijk aan de slag kunnen. Verder is alles zelf bedacht en ontwikkeld, inclusief de huisstijl, doos en elementen.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

Mijn werk heeft altijd iets authentieks wat mij uitstraalt, heb ik van mijn omgeving gehoord. Ik probeer altijd alles vanuit een ander perspectief te bekijken, zo makkelijk mogelijk voor de gebruiker te maken en meerdere problemen in 1 resultaat op te lossen. De meeste ontwerpen die ik heb gemaakt hebben meerdere functies of meerdere manieren om ernaar te kijken. Multifunctionaliteit is voor mij ook van belang en is hierom altijd wel terug te vinden in mijn ontwerpen.

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?
Het project waar ik het meeste van heb geleerd zou dan het individuele project of dit project zijn. Omdat ik mij hier volledig in heb kunnen verdiepen zonder verdere afleiding én ik heb mijn interesse hier uit kunnen breiden en ontdekken.
De projecten waar je het meest van leert zijn natuurlijk de grootste uitdagingen maar ook de projecten waar je motivatie door krijgt en jezelf als ontwerper leert kennen. Dit heb ik in beide projecten goed kunnen doen. 

 

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Ik heb voornamelijk gekozen voor CMD door de diversiteit, je leert niet maar 1 ding maar van alles en nog wat. Tijdens de opleiding was het meer programmeren dan verwacht, maar dit was een interessante uitdaging en ik begrijp nu waarom dit van belang is. Zo begrijp je later als je websites of apps ontwerpt wat mogelijk is en wat niet en kan je gemakkelijker samenwerken met de programmeurs.CMD is in mijn ogen nog steeds een goede keuze geweest, al vereist het wel veel intrinsieke motivatie, leergierigheid en interesse in het vakgebied. Dit heb ik allemaal ontdekt en uitgebreid. Ik weet nu wie ik ben als ontwerper en dat mijn skills als cmd-er altijd kunnen veranderen, met de tijd mee kunnen gaan en zullen uitbreiden.

 

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?

Mijn droom is al jaren om poster designer te worden, of dit nou voor films, series, theater of iets dergelijks is maakt weinig uit. Maar de samenkomst van typografie en illustratie/visualisatie interesseert en motiveert mij enorm en drijft mij altijd om beter werk te maken en mij te verdiepen in de veranderende wereld van vandaag. Het is geen gemakkelijke weg om hier te komen, maar het zal mij lukken en elke keuze die ik maak zal mij dichterbij mijn doel brengen.

Contact Mathilde Bras Website LinkedIn Instagram Mail