Through the Eye of Depression

Robin Minkhorst

Mijn ervaring met depressie was een zware rit. Voor mij was dit een duistere tijdperk. Door mijn mentale staat ben ik veel mensen verloren die mij dierbaar waren, angsten zijn ontstaan en mijn onzekerheid waren steeds ergen. Maar dit is niet enkel mijn verhaal. Dit is een herkenbaar iets dat bij meerdere mensen zijn over komen met ieder zijn eigen verhaal.


Uit mijn ervaring hebben mensen zonder depressie soms geen idee wat voor beeld ze moeten scheppen met depressie en weten ook niet hoe ze ermee om moeten gaan. Dit kan als gevolg hebben dat ze afstand gaan nemen of zelf de persoon met depressie helemaal aan de kant zet.

Met through the eye of Depression in met behulp van Interactive Storytelling binnen Virtual Reality de verhaal van depressie. Mensen worden uitgenodigd om binnen de reis af te leggen door de mentalen staten heen van depressie. Exploreer het verhaal door de ogen van Alain door zijn slaapkamer, interacteer met de omgeving en kom achter zijn verhaal en maak kennis met de symptomen van depressie.


Het doel van dit project is het wekken van empatie door een emersieve ervating te laten zien dat steeds droeviger wordt. De persoon wordt op een persuatieve manier beïnvloedt op zijn of haar gedrag binnen de wereld. De applicatie eindigd op een positeve manier met een activatie om mensen aan te moedigen mensen met depressie bij te staan met wat ze nodig hebben met de nieuwe kennis over depressie!


Zo wil ik voor een bijdragen zorgen binnen de maatschappij waarbij de hoeveelheid depressieslachtoffers verminderd wordt.

Contact Robin Minkhorst LinkedIn Instagram Mail