Unity In Diversity

Shrawan Jethoe

Mijn inspiratie in dit project zit ontzettend bij de mensen. Ik vind het heel erg interssant om naar mensen te observeren en voor te stellen wat zijn of haar backstory is. Wat is hun achtergrond? Waarom dragen ze een bepaalde kleding stijl? Hoe identificeren zij zich? Waar geloven ze in? Met wat voor normen en waarden zijn zij verbonden? Zo ben ik gaan nadenken over multiculturaliteit. Ik besef me hoeveel soorten mensen er wel niet bestaan op deze wereld. Tegenwoordig zijn er zoveel groepen, maar helaas leven wij in een tijd waar wij mensen labelen door bepaalde overtuigingen en assumpties. Sommige door een ervaring en sommige door woorden en meningen van anderen. Zo ontstaan er vooroordelen over mensen bijvoorbeeld met andere culturen of achtergronden. Cultuur en je achtergrond zijn hele belangrijke onderdelen van je identiteit. Iedereen is ook zo voorzichtig geworden met het vragen of het interesse tonen in iemands cultuur of achtergrond met de angst om diegene te beledigen. De vraag die ik mezelf heb gesteld is: Hoe kan ik mensen activeren om te socializen over hun culturele achtergrond? Hoe zorg ik voor een laagdrempeligheid om gewoon lekker te socializen met mensen over dit onderwerp? De doelgroep waar ik me op heb gericht zijn jongeren van 16 t/m 23 jaar

Met het concept Unity in Diversity wil ik een laagdrempeligheid creëren om te socializen over je achtergrond en cultuur. Het doel is niet iemands volledige levensverhaal te weten, maar het doel is om een bepaalde taste ervan te krijgen. Het gewenst resultaat is ook dat je een bepaald begrip, respect en acceptatie gaat hebben over hoe een persoon of een groep is. Dit concept maakt het waar door een workshopkit waar de deelnemers verschillende soorten dranken en siropen met elkaar mixen. Doormiddel van kleuren en smaak creëer je een bundel van gedachtes, gevoelens en kenmerken van de cultuur waar jij je verbonden mee voelt.


Dit concept gebruikt drinken voor twee redenen: 

 1. Drinken is een bepaalde belangrijke ijsbreker. Als je ergens op een locatie met iemand bij wil praten is er altijd drinken aanwezig om de mood speels en gezellig te maken. 

 2. Voedsel en dranken zijn namelijk iets wat we allemaal nodig hebben consumeren, waardoor het gemakkelijker is om interesses te wekken en mensen bij de cultuur te betrekken. Er bestaan al voedsel gerelateerde activiteiten die hier gebruik van maken bijvoorbeeld, kookworkshops, proeverijen of foodtours. Mensen kunnen op een interactieve manier en aansprekende manier kennis maken met de cultuur van een gemeenschap. 


Ik wil River, Floor, Evan, Nienke, River en Senna bedanken voor het deelnemen en maken van deze gave foto:)

Contact Shrawan Jethoe Website Instagram