Walking Art

Serena van Ooijen

Met Walking Art kan er door middel van gelopen routes een kunstwerk gecreëerd worden. De gebruiker kan een route starten en beginnen met hardlopen of wandelen. Aan het einde van de route wordt de route opgeslagen en wordt deze vormgeven door de omlijning van de route en door het aantal punten wat is behaald in de route. Door de route up te loaden komt deze terecht in het

De app bevat een tracking waarmee de gelopen route precies wordt gevolgd. De omlijning van de route wordt vervolgens opgeslagen. Om een kleur te bepalen van de gelopen route is er een puntentelling samengesteld.

De puntentelling is gebaseerd op de plek waar er op dat moment gelopen wordt. Zo kan er bijvoorbeeld een punt verdiend worden bij een bocht naar rechts of links. Daarnaast zijn de hotspots toegevoegd van de plaats. In dit geval Wijk bij Duurstede. In Wijk bij Duurstede is een van de hotspots het kasteel. Deze is twee punten waard. Dit laat de app ook als bericht zien, deze hoeft tijdens het lopen niet bevestigd te worden. 

Elke puntenaantal heeft zijn eigen kleur. Stel met mijn gelopen routes haal ik 30 punten daarmee krijg ik de kleur blauw. De omlijning van de route wordt gevuld met de kleur blauw en wordt met die vorm en kleur toegevoegd aan het kunstwerk.

Het kunstwerk kan worden laten zien aan de hand van de woonplaats of de vrienden die zijn toegevoegd. Er is een slider die ervoor zorgt dat je geen enkel kunstwerk mist. Stel je zag in de app een gaaf kunstwerk en wilde deze opslaan, helaas had er net iemand een route geüpload waardoor die minder in de smaak viel. Door middel van de slider kan er terug worden gegaan naar het moment waarin het kunstwerk volgens jou op zijn mooist was.

Met Walking Art geven we gebruikers een doel om te gaan wandelen en hardlopen en samen een kunstwerk te creëren! 

Contact Serena van Ooijen LinkedIn