WEARABLE PORTFOLIO

Romy van Rossum

“Hoe kan ik een fysiek product maken dat mijn portfolio kan vervangen?”

Ik merkte tijdens het maken van mijn portfolio website dat ik het lastig vond om hier mijn eigenheid in naar voor te laten komen. Bij websites zit je vaak gebonden aan templates die niet 100% customisable zijn, of moet je deze volledig zelf gaan bouwen met code. Ook zijn portfolio websites vaak hetzelfde qua opmaak en is het erg lastig om eruit te springen tijdens bijvoorbeeld een sollicitatieronde. Vandaar dat het mij een interessante uitdaging leek om te onderzoeken of dit ook anders kon. 

Ik vind het zelf leuk om ‘offline’ bezig te zijn dus ik wilde graag een fysiek product maken. Voor mij is dit uiteindelijk een blouse geworden met zakjes. Hierop zitten 2 soorten pins: één met een preview van het werk en één met de 'categorie'. In de zakjes zitten mini-zines waarin ik kort vertel over dat werk. 

Met mijn concept hoop ik om ook andere CMD’ers uit te dagen om nog eens na te denken over hoe ze hun portfolio op een andere manier kunnen weergeven. Hoe unieker je portfolio is, hoe beter ze je onthouden ;)

Contact Romy van Rossum Website Instagram Mail