WEETJENOG?

Jesse van Vugt

WEETJENOG? is een leermethode dat wordt ondersteunt met kaarten. Het is een methode waarbij vragen worden gesteld of opdrachten worden gegeven, waardoor er over Dementie geleerd wordt en er makkelijker over gepraat kan worden. 

De leermethode is vooral gericht op kinderen, omdat die vaak niet snappen, waarom opa of oma heel raar doet. Het is de bedoeling dat deze methode wordt gespeeld door de kinderen samen met hun ouders, en eventueel de dementerende.

De leermethode bestaat uit een bord met allemaal vakjes. Je hebt 5 verschillende vakjes met verschillende categoriën: Risicofactoren, Diagnose, Vormen van Dementie, Gedrag en Wat helpt bij dementie?. 

De kaartjes kunnen bestaan uit een vraag of juist een opdracht die de speler moet uitvoeren. Er staan vragen op waarbij eerst een uitleg wordt gegeven en daarna een vraag wordt gesteld die moet worden besproken met de rest die de methode spelen. 

Er zit geen einde in het spel, dus je kan spelen tot wanneer je wilt. Het gaat bij deze methode dat je iets hebt geleerd en er open over kan praten met je familie.

Contact Jesse van Vugt Website LinkedIn Instagram Mail