Rezign Creator Box
Britt Roijakkers
Planq is een meubelmerk maar heeft ook van kleding en bio-based materiaal een eigen duurzaam fineer ontwikkeld. Nu maken zij er alleen maar meubels mee, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. En dat willen ze met het nieuwe merk laten zien. Planq blijft dus bestaan als meubelmerk en het fineer gaat verder als Rezign, dit fineer wordt dus te koop voor iedereen die er iets mee wil maken. Aan mij werd gevraagd hoe ik het materiaal op een duidelijke manier kan presenteren zodat de klant in een oogopslag weet wat hij/zij er mee kan maken en hoe het wordt gemaakt.
De Rezign Creator Box is geen gewone sample box zoals het misschien op het eerste gezicht lijkt. Het is echt een experience waarbij je het verhaal van het materiaal leert kennen maar ook het materiaal zelf door er verschillende opdrachten mee te doen. Op deze manier kun je jouw creatieve brein activeren en er zelf mee aan de slag gaan.
Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?
Mijn ontwerpen zijn te herkennen aan een strakke, minimalistische uitstraling. Als ontwerper heb ik zo'n ontwerp opdracht zoals nu nog nooit gehad, dat was even schakelen. Ook moest ik hierbij rekening houden met de branding die Fleur heeft gemaakt. Omdat het een wat mannelijker merk is mocht het een wat stoerdere uitstraling hebben, maar toch zo veel mogelijk minimalistisch en strak te houden.
Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?
Ik denk dat ik van het persoonlijke project en het project waarbij je een maatschappelijk thema uit moest kiezen het meest heb geleerd.
Bij het persoonlijke project ging ik voor het eerst aan de slag met een onderwerp wat echt met mij te maken heeft. Hierdoor kwam ik in de tussentijd mijzelf tegen maar hier heb ik ook weer veel van geleerd. Ook het eerste opstapje om alleen aan een project te werken heb ik veel van geleerd.
Het maatschappelijke thema was "per ongeluk" gekozen op een goed moment. Het onderwerp vaccinaties net voordat corona in Nederland kwam. Dit heeft mij zo veel inzichten gegeven over wat we eigenlijk nog niet weten wat er in vaccinaties, maar ook in ons eten (en andere producten) zit. Door een creatief concept te bedenken om dit naar buiten te brengen vond ik een hele leerzame uitdaging.
Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?
Na mijn mbo-opleiding interieuradviseur wilde ik mijn kennis uitbreiden, maar waarmee wist ik nog niet zo goed. CMD is natuurlijk een hele brede opleiding waar je op veel vlakken iets leert. Gaandeweg ben ik er wel achter gekomen dat mijn passie meer bij vormgeving en interieur ligt. Al vind ik het nog steeds een ontzettend interessante, maar heel technische opleiding. Dit stukje vormgeving miste ik wel af en toe. Wel kan iedereen hier zijn eigen gang gaan op zijn of haar eigen gebied waardoor je leuke samenwerkingen krijgt. Ook heb ik hierdoor wel meer inzicht gekregen bij bepaalde onderwerpen.
Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?
Over 5 jaar lijkt het mij leuk om al iets kleins opgestart te hebben binnen interieur, en eventueel een combinatie met grafisch design te doen. Ik vind dit een ontzettend leuke combinatie die je nog niet echt voorbij ziet komen in Nederland.