ADHD

Vera van der Sluijs

Mijn project gaat over ADHD. Wat ik graag wilde onderzoeken was hoe kan een animatie ervoor zorgen dat mensen een duidelijk beeld krijgen van ADHD zodat ze begrijpen dat ADHD meer is dan alleen druk zijn. 

Mijn doelstelling is om de doelgroep (vrouwen tussen de 16 en 25 jaar) te informeren over dit onderwerp. Deze doelgroep is vooral belangrijk omdat een groot gedeelte van de vrouwen pas laat erachter komen dat ze ADHD hebben. Als ze geïnformeerd worden en zien wat ADHD is kunnen ze het ook herkennen bij andere of bij zichzelf en dan kunnen ze hulp krijgen. 

Ik heb verschillende onderwerpen die met ADHD te maken hebben in kaart gebracht om te laten zien aan de doelgroep dat dit ook ADHD is. 

 De onderwerpen zijn ADHD, prikkels, vergeetachtigheid, concentratie, plannen en ADHD bij vrouwen. Mijn concept is het ADHD eiland. 

Op dit eiland staan verschillende gebouwen die allemaal iets te maken hebben met ADHD. Bij elke gebouw wordt er een verhaal verteld over een specifiek onderwerp. 

In de animatie wordt er ingezoomd op een gebouw en krijg je verschillende scenario’s te zien die met dat ene onderwerp te maken heeft. 

Wil je meer weten over alle betekenissen achter de gebouwen en alle scenes klik dan op deze link:

 https://indd.adobe.com/view/32ce06b7-eb4b-4104-bc54-20e69ac8fab9 

Contact Vera van der Sluijs Mail