Alles Op Tafel

Beau van Roosmalen

Hoe kan ik de kloof tussen buurtbewoner en lokale overheid verkleinen door spelelementen toe te voegen aan het verzamelen van data?

Tijdens het onderzoeken van burgerparticipatie ben ik erachter gekomen dat er een kloof is ontstaan, en groter dreigt te worden, tussen buurtbewoners van een stad en haar gemeenteambtenaren als het gaat om vertrouwen in elkaar. Ik ben deze kloof gaan bestuderen en ik stuitte op een methode die naar mijn mening de nodige innovatie wel kon gebruiken.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

In mijn werk gebruik ik graag simplistische illustraties, die je in dit project ook terugziet! Mijn werk is vaak wat speels en vooral niet te serieus maar zonder eromheen te draaien. Het doel waar niet omheen te draaien valt heeft vaak een maatschappelijk vraagstuk als kern.


Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?

Ik heb het meest geleerd van mijn persoonlijke project tijdens de verdieping. Het eerste project dat ik in mijn eentje kon uitvoeren. Hier heb ik een passie voor Social Design gekregen en heb ik mijn eigen, soms wat eigenwijze, werkwijze ontwikkeld.


Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Als vers geslaagde Havo leerling was ik op zoek naar een opleiding die bij me zou passen. Ik wilde graag iets doen waar ik mijn creativiteit kon gebruiken. Op welke manier wist ik nog niet zo goed. Ik wist wel dat ik een passie had voor maatschappelijke vraagstukken. Ik zag bij CMD de mogelijkheid om dit uit te zoeken. Bij CMD ben ik er pas achter gekomen hoe veel je écht met creativiteit kunt bereiken in een maatschappelijke context.


Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?

Ik wil blijven leren en proberen. Ik ben nog lang niet klaar met leren. Ik hoop bij een jong bedrijf te werken waar ik de mogelijkheid heb verbeterende veranderingen te maken.

Contact Beau van Roosmalen Website LinkedIn Instagram Mail