Ambigo

Naïsa Weismann

Fleur van Hout

Evial Rosen

Zain Fraenk

Rens van den Ende

Ambigo in het kort
Ambigo is een prikkelende Social Media page (Instagram) voor jong en oud. Ambigo focust zich op de kledingindustrie en laat door middel van diverse posts zien hoe een nieuw soort kleding de toekomst zou kunnen beïnvloeden. Op deze posts is een tijdlijn te zien, waarin er wordt verteld hoe we kleding kunnen gebruiken over 20 jaar, maar ook over 100 jaar.

Probleemstelling
Het fast-fashion fenomeen is zorgwekkend. Het kan ervoor zorgen dat wij of verdere generaties geen toekomst meer kunnen hebben. Ambigo vormt een tegengeluid tegen dit fenomeen. Vanuit het product (kledingstuk) zijn we gaan denken over welke veranderende vormen er kunnen ontstaan.
 

Mycelium
We zijn eerst begonnen met een materiaalstudie. Daarna zijn we gaan experimenteren met het biomateriaal mycelium. Hierbij was het de bedoeling om een materiaal te gebruiken dat continue groeit. Een sterk voorbeeld is de doodkist gemaakt van mycelium: “Loop-of-Life”. Hierbij word je als overleden mens compost voor een nieuwe generatie. Daarna zijn we gaan door speculeren, wat als een kledingstuk geen wearable is, maar dit een extensie van het lichaam wordt...?

Hoe zou de relatie tot kleding zich dan
gaan vormen?

Als projectgroep zijn we ons gaan focussen op een vissoort: de salpa. Deze Salpa's eten eigenlijk de Co2 van de lucht op en poepen dat uit. Dit valt dan naar de bodem van de zee. Dit is een heel groot proces dat helpt tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast is dit proces alleen maar mogelijk door de samenwerking van al die vissen. 

Het hele proces van mycelium tot salpa is ook te zien in onze animatie.


De Ambigo Instagram

https://www.instagram.com/_ambigo_/

Contact Naïsa Weismann LinkedIn Instagram Mail
Fleur van Hout Website LinkedIn Mail
Zain Fraenk LinkedIn Instagram Mail
Rens van den Ende Website LinkedIn Instagram Mail