Amnesty International: Interactive Infographic

Syl van Dortmont, Merel Bloemen, Mees Bouwens

Amnesty International: Interactive Infographic
Door een persoonlijk en interactief verhaal van een gevangenen te volgen komt de gebruiker in deze - fysieke & interactieve - infographic achter de onredelijke en verschrikkelijke manier van opsluiting en mishandeling in de "her-opvoedings" kampen gelegen in XinJiang. 

Deze interacteive infographic is ontwikkeld tijdens de minor Meaningful Data Design. In deze minor leer je hoe je data vertaald naar een betekenisvol product. Het doel daarvan is data inzichtelijk, behapbaar en duidelijk te maken. 

Dit project is voornamelijk gebaseerd op een groot rapport van Amnesty International en wordt ondersteund door andere artikels, satellietbeelden en overige data sets. We hebben ervoor gekozen om het product fysiek te maken om zo de gebruiker zelf op zoektocht te laten gaan. Middels een 'ademende' lijn van LED-lampjes kan de gebruiker een verhaal volgen en zo het woord S.O.S. onthullen. Door deze interactieve en puzzelende vorm is de gebruiker actief bezig met de informatie en zal de impact op hen groter zijn. 

Contact Syl van Dortmont, Merel Bloemen, Mees Bouwens LinkedIn Mail