artify 🧬

Koen van Oeveren

Artify is en web-tool die gebruikers de mogelijkheid biedt hun persoonlijke muziekdata van een bepaalde dag of periode uit je leven om te zetten in een visualisatie. Die je vervolgen kan vereeuwigen op canvas, wat tevens dient als blijvende trigger aan de herinnering die je daarbij hebt.

De tool biedt gebruikers van Spotify de mogelijkheid om een dag of periode naar keuze te selecteren, waarna ze hun top-5 meest beluisterde nummers uit die periode te zien zullen krijgen. Deze nummers kunnen vervolgens kort worden beluisterd en herinneringen kunnen worden herbeleefd.

Vervolgens nemen we de gebruiker mee in het proces van het omvormen van de data achter de 5 nummers tot een abstracte unieke visualisatie. Waarbij we de gebruiker de mogelijkheid bieden deze te stylen naar smaak. Om vervolgens te laten vereeuwigen op een hoogwaardig canvas!

Bekijk het klikbare prototype!😁
https://www.figma.com/proto/WR3f5qv8hC4sc6Vz7cITSY/Visual-and-Interaction-Design?node-id=190%3A1329&viewport=1609%2C659%2C0.2884855270385742&scaling=min-zoom


Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?
In mijn ontwerp probeer ik altijd de creatieve grens op te zoeken in wat er allemaal mogelijk is op gebied van design en wat niet te kort doet aan de gebruiksvriendelijkheid, een uitdaging!

Dit voornamelijk in de elementen:
• User interface design
• User experience design
* in ontwikkeling: Interface animation.

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?
Het project waar ik het meeste van heb geleerd is dit afstudeerproject. Een groot project waarbij je zelf compleet verantwoordelijk bent voor alle keuzes die je neemt. Dit was als het ware een groot leerproces waarbij Martijn Brands en ik continu in overleg zijn geweest en beslissingen hebben genomen. Zo was een belangrijk leermoment om niet te lang opzoek te gaan naar het perfecte concept dat voldeed aan zowel de school eisen als onze eigen wensen.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?
Voor de opleiding CMD heb ik gekozen omdat ik na het voltooien van de opleiding "Interactieve vormgeving" op Sintlucas nog de ambitie had om mezelf verder door te ontwikkelen op het gebied van (digitaal)ontwerpen. Hiervoor is CMD voor mij de perfecte vervolgstap gebleken waarbij ik mezelf in brede zin heb kunnen ontwikkelen als ontwerper. En hierbij erachter gekomen ben waar mijn passie en ambities liggen.

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?
Over 5 jaar verwacht ik te groeien naar een Lead design functie bij een toffe creative agency, waarbij grote (internationale) projecten gedaan worden. En hierbij wellicht al het begeleiden/ondersteunen van jonge (web)designers.

Ook heb ik momenteel een eigen bedrijfje "Koenvo" waarbij ik zo nu en dan opdrachten voor uitvoer, hier zou ik wellicht ook tegen die tijd opzoek gaan naar een combinatie van loondienst en zzp.

Contact Koen van Oeveren Website LinkedIn Instagram Mail