'Binnen 1 dag'

Sharon Lems

Op welke wijze kan Sterk Huis en DitIsOokMensenhandel (potentiële) slachtoffers waarschuwen voor de werkwijze van een loverboy anno 2021? Daar zijn Maud en ik samen naar op zoek gegaan. Een loverboy werkt steeds harder, sneller en intenser en in de meeste gevallen gaat een dader geen affectieve relatie meer aan met zijn slachtoffers. Je kunt tegenwoordig al binnen 1 dag slachtoffer worden. 

De one-day-experience campagne 'Binnen 1 dag' laat middelbare scholieren van 14 tot 17 jaar op metaforische wijze kennis maken met het thema mensenhandel. Ze kunnen gratis een ScholierenBox bestellen (vandaag besteld, morgen in huis). Vanaf het moment van bestellen tot aan het ontvangen van de box, doorloopt de scholier een gehele ervaring. 

Deze ervaring is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een slachtoffer van mensenhandel. In de box is preventiemateriaal te vinden, om meer over het onderwerp te weten te komen. Binnen deze transmedial storytelling is er zowel digitaal (www.scholieren-box.nl) als analoog (de box) gewerkt. 


Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?
In mijn ontwerp vind je (waar mogelijk) altijd een analoog element. Fysieke producten ontwerpen word ik blij van. Verder vind je bij mij vaak illustraties en een fris & vrolijk kleurgebruik. Ik wil mensen blij maken met mijn ontwerpen. Maatschappelijke onderwerpen kunnen mij raken, maar ook voor andere vrije & creatieve opdrachten word ik enthousiast.

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?

Dit is geen specifiek project geweest. Alle verschillende projecten hebben ervoor gezorgd dat ik mij breed heb kunnen ontwikkelen. Vanaf de stageperiode heb ik dit in de praktijk kunnen toepassen en heb ik pas echt veel geleerd. Mijn Minor Graphic Design is hierin een sterke toevoeging geweest.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?
Ik heb altijd al de creatieve kant op gewild. Of dit nu op hobby-gebied was of op werkgebied. Toen ik de opleiding CMD voor het eerst zag wist ik zonder twijfel dat ik deze opleiding wilde doen. Een brede opleiding waarin ik mij op verschillende gebieden kon ontwikkelen. Achteraf iets technischer dan verwacht, maar blij dat ik op verschillende vlakken een basis heb kunnen leren.

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken? 

Over 5 jaar hoop ik mijn grafische/illustratieve skills verder te hebben ontwikkeld, waarbij ik mij met cursussen verder verdiept heb in fotografie, animatie en webdesign. Daarmee hoop ik een echte multimedia designer te zijn geworden die 3 dagen bij een creatief bureau werkzaam is en 2 dagen voor zichzelf werkt. 

Contact Sharon Lems Website LinkedIn Mail