Blitterswijck door mij bekeken

Nelissa Thiesen

Ontwerp posterserie voor Project Visual Design - Blok 1.

Mijn posterserie gaat over mijn dorp Blitterswijck. Uit mijn onderzoek bleek dat er veel natuur/groen is in mijn dorp. Het doel was om dat te visualiseren in mijn posters en daarom was het voor mij belangrijk om de kleur groen te gebruiken als basis voor beide posters. Voor beide had ik dan het idee om de natuur in mijn dorp te laten zien.
Bij de eerste poster heb ik dat gedaan met een foto waarbij ik de tekst Blitterswijck simpel heb gelaten zodat die nog wel goed opvalt ten opzichte van de foto. Ook heb ik de tekst tussen de bladeren geplaatst zodat tekst en beeld samen één geheel vormen. Dit symboliseert ook dat mijn dorp oftewel het bewoonde gedeelte omringd wordt door natuur.

Voor de tweede poster heb ik dan eigenlijk het tegenovergestelde gedaan. Bij deze is namelijk juist de achtergrond simpel en de tekst niet. Voor de tekst ‘Blitterswijck’ heb ik een lettertype gemaakt van bladeren die echt in mijn dorp te vinden zijn. En omdat bij deze poster de tekst druk is, heb ik ervoor gekozen om de achtergrond rustig en simpel te houden waardoor de typografie ook beter naar voren springt.

Ten slotte hebben ze allebei dezelfde soort kleuren, lay-out en compositie waardoor ze duidelijk bij elkaar horen en samen écht een posterserie vormen.