Branding van Underrated

Marlon van Kessel

Genomineerd 'De Vaan'

Underrated onderneemt bewust en duurzaam met onze jonge generatie. De klant kiest een hoodie wat bij hem/haar past en investeert daarmee in een milieuproject in Nederland naar keuze. Duurzaamheid is niet stoffig. Wij zijn transparant in de geldstromen en laten maandelijks zien waar wij ons voor hebben ingezet. Bij Underrated leer je meer over de huidige milieuproblemen, cijfers en feiten. Iets doen voor het milieu is goed voor onszelf, maar ook voor onze naasten, omgeving en de planeet. Together we underscore -Underrated

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?
Ik ben erg veelzijdig in het ontwerpen van verschillende stijlen. Ik ontwerp altijd unieke beelden en illustraties met een verhaal of boodschap voor de desbetreffende klant. Anderen beschrijven deze stijl als uniek, clean, duidelijk en verfijnd. Zowel online als offline maak ik ontwerpen die een merk op een unieke manier met hun doelgroep verbindt.

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?
Ik heb het meeste geleerd van mijn stage bij Studio Room (LINDA.). Hier mocht ik meewerken aan LINDA., Consumentengids en Heel Holland Bakt. Ik kreeg na mijn stage periode de kans om bij de studio te blijven werken en had gedurende de zomerperiode de verantwoordelijkheid voor de Consumentengids en het Heel Holland Bakt boek.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?
Hiervoor studeerde ik aan SintLucas in Boxtel in de richting product design. Met mijn diploma op zak ging ik naar Artez Hogeschool van de kunsten in de richting product design. In die tijd realiseerde ik me dat de commerciële kant van grafisch design meer bij mij past. Dat is de reden waarom ik de overstap heb gemaakt naar CMD. Tijdens mijn studiejaren heb ik mezelf uitgedaagd om mijn grafische skills nog beter te maken. Omdat ik steeds meer opdrachten binnen kreeg en een ondernemende mindset heb ben ik als ZZPer aan de slag gegaan. Hierdoor heb ik sterke kanten nog beter gemaakt en ben ik nooit gestopt met dromen. 

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?
Over 5 jaar heb ik mezelf doorontwikkeld tot een volwaardig digitaal en grafisch designer binnen een design studio. Op dat punt kan ik over een volgende stap/functie gaan nadenken. Daarnaast blijf ik als ZZPer opdrachten doen die ik tof vind, waaronder het verder opzetten en ontwikkelen van Underrated. 

Contact Marlon van Kessel Website LinkedIn Mail