canTEEN

Inge Eykholt

Genomineerd 'De Vaan'

Cum Laude afgestudeerd

canTEEN is een ontwerpmethode waarbij de gebruikers de ontwerpers worden. Bij canTEEN speelt een lessenplan de rol bij het begeleiden van leerlingen tot het creëren van ontwerpen voor gezonde producten in hun eigen schoolkantines. Een docent van een school geeft met behulp van ons lessenplan 5 participatie lessen aan de leerlingen. Door de leerlingen gedurende deze actieve lessen op een positieve en creatieve manier aan de slag te laten gaan met gezonde voeding creëren we bij de leerlingen positieve associaties met gezonde voeding en komen we een stapje dichter bij gezond eten een positieve rol laten spelen in de leefwereld van jongeren.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

Ik houd me met ontwerpen graag bezig met grafisch design en motion design. Hierbij werk ik graag met heldere kleuren en organische vormen om speelse ontwerpen neer te zetten. Door me met mijn afstudeerproject bezig te houden met participatie design, is dit een ontwerpbenadering die ik met plezier meeneem in volgende ontwerpopdrachten.   


Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd? 

Tijdens mijn afstudeerproject heb ik geleerd om een ontwerpopdracht aan te pakken door samen met een doelgroep te ontwerpen door middel van participatie design. Voordat ik met deze aanpak begon leek het een lastige ontwerpbenadering om te realiseren, maar tijdens het project kwam ik er achter hoe haalbaar en vooral relevant participatie design kan zijn. De doelgroep, in ons geval de leerlingen, zijn de experts over wat zij graag willen zien. 


Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

 Ik ben altijd al wel bezig geweest met creatieve hobby’s zoals tekenen, Photoshop en videobewerking. CMD was voor mij ‘van je hobby je werk maken’. Nu aan het einde van de opleiding denk ik daar nog steeds hetzelfde over, en kijk ik er met plezier naar uit om mijn behaalde ontwerp-kennis toe te passen in het werkveld.  


Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken? 

Tijdens mijn stage heb ik mee kunnen werken als ontwerper in een creatief bedrijf, wat zeker een richting is waar ik naartoe wil. Ik hoop de komende 5 jaar veel creatieve ontwerpen te hebben gemaakt in diverse media, zoals grafisch design en motion design.  


Contact Inge Eykholt Website Mail