Chatbox

Rens van den Tillaer

Dit spel motiveert je om te interacteren met mensen in je omgeving.

De speler die als eerste 8 apps heeft verzameld, is de winnaar van het spel. Gedurende het spel verdien je deze door vragen te beantwoorden óf opdrachten uit te voeren. Maar let op! Obstakels zoals ongewenst gebruik van je telefoon kan je progressie beïnvloeden! 


Heb je als eerste 8 verschillende apps verzameld, dan ben ben jij de winnaar van het spel. Door je open te stellen naar anderen en meer in het moment te blijven, hoe meer kans je hebt om te winnen. 


 Na het spelen van dit spel: 

- ben je persoonlijk meer te weten gekomen van de andere spelers.

- ben je je bewuster van je telefoongebruik. 

 - heb je je sociale kring uitgebreid.

- spreek je nog eens af met dezelfde groep spelers.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

Ik benader projecten veelal vanuit een explorerende en experimenterende benadering. Voordat ik echt aan een project ga werken, heb ik een goed beeld van het geheel en weet ik welke elementen er nodig zijn om het geheel te maken.  

In veel projecten waar ik aan werk verwerk ik easter eggs van mezelf. Dit kan op een manier van werken zijn, maar ook referenties naar feitjes en weetjes. 

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?

Bij veel projecten heb ik me ingezet op velden waar nodig was. Bij het ene project was ik verantwoordelijk voor het coderen, bij een ander project was ik verantwoordelijk voor het filmen en de montage. 

Een project dat er voor mij uitspringt was de shortfilm (A Twist Of Fate) die ik in samenwerking met 7 andere studenten heb gemaakt tijdens mijn minor.  Tijdens deze productie was ik onder andere verantwoordelijk voor het gehele camerawerk en gedeeltelijk de montage. Met deze shortfilm hebben we (tot op heden) 4 (inter)nationale prijzen gewonnen en 1 nominatie ontvangen.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Ik had al een achtergrond in computers, maar dit was vooral gefocust op hardware en IT-omgevingen. Na een tussenperiode besloot ik alsnog met de nieuwe studie CMD te starten om me meer te richten op het werken met software op de computer. Gedurende mijn studiecarrière op Avans heb ik meerdere overwegingen gehad of dit toch wel de opleiding voor mij was. Dit omdat mijn voorkeur redelijk snel ging naar video/film/animatie, wat een minimaal onderdeel is van CMD. Desalniettemin besloot ik om alsnog de opleiding af te ronden in wederom een andere hoek, namelijjk het maken van een volwaardig spel.

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?

Als ik iets heb geleerd van de afgelopen jaren merk ik dat ik behoefte heb aan afwisseling. Dit is het leuke van filmen en video. Hiermee kan ik er én op uit om te filmen, maar heb ik ook de mogelijkheid om te editten/animeren/designen/vormgeven. 


Als Dave Grohl mij morgen zou bellen om de nieuwe drummer te zijn van de Foo Fighters, zal ik volmondig ja zeggen.


Belangrijk is om plezier te hebben in wat je doet.

Contact Rens van den Tillaer Website LinkedIn Instagram Mail