CLUB COMMON

Ruben de Bruin

CLUB COMMON gaat over seksueel grensoverschrijdend gedrag in het nachtleven. Het is een probleem waar veel vrouwen ooit in hun leven mee te maken krijgen, en velen ondervinden dit nog steeds elke nacht. 

Het gebeurt vaak in het donker en is daarom een probleem in de schaduw geworden, maar het is zo belangrijk om bewustzijn te creeren over wat er gebeurt met de vrouwen om ons heen. 

CLUB COMMON is een uiting van de gevoelens en emoties die vrouwen ervaren als ze slachtoffer zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Als we de tijd nemen om te ervaren wat er gebeurt in tijden van angst en dit kunnen onderzoeken, Dan pas kunnen we gaan nadenken over onze eigen positie binnen dit verhaal. Dit is de nacht.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is? 

Ik heb een enorme passie voor mensen en hoe ik ze kan bewegen of overtuigen om een betere wereld voor zichzelf te maken. Ik haal de meeste motivatie uit projecten die een maatschappelijk probleem aankaarten. Daarnaast hou ik er van om buiten de gebaande paden te denken en de randjes op te zoeken binnen mijn ontwerp.


 Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd? 

 Ik zou zeggen mijn afstudeerperiode. Tijdens deze periode kwamen alle disciplines die ik op CMD heb geleerd bij elkaar. Mijn project heb ik als een soort van Creative Director benaderd en ik heb veel soorten creatieve disciplines en de mensen die daarin sterk zijn gebruikt om mijn totaal concept in elkaar te zetten en naar mijn inziens in te richten. 


 Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd? 

Hiervoor had ik een opleiding tot applicatie ontwikkelaar gevolgd. Na het voltooien van deze opleiding merkte ik dat ik niet gemaakt ben voor een 9-5 baantje achter een bureau. Ik wilde graag juist contact met mensen en leren wat hun problemen zijn zodat ik hier oplossingen voor kan ontwerpen. Vanaf het derde leerjaar kon dit ook echt en heb ik CMD als opleiding enorm leren waarderen.


 Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken? 

 Over 5 jaar... Oef. Ik denk dat ik dan graag een Creative Agency zou willen hebben binnen de evenementen wereld. Mijn passie ligt naast mensen ook heel erg bij elektronische muziek en om deze twee dingen te combineren lijkt mij heel fijn.

Contact Ruben de Bruin Website LinkedIn Instagram Mail