De achtbaan van het BPLG

Renske van Gestel

De achtbaan van het BPLG

'Hoe kunnen burgers, agrariërs en ambtenaren samenwerken om tot uitvoering van de opgaves op het gebied van natuur, klimaat, water en landbouw te komen?'


Projectomschrijving:

Provincie Noord-Brabant heeft verschillende natuur-, klimaat-, water- en landbouwdoelen die na 1 januari 2024 tot uitvoering moeten worden gebracht. Hier hebben ze de samenwerking nodig van burgers en agrariërs om deze doelen te kunnen volbrengen.


Tijdens het afgelopen jaar heb ik verschillende mensen gesproken die met passie en liefde hun werk doen. Daarbij kreeg ik vele successen, herinneringen en verhalen te horen. In deze verhalen zaten wijze lessen die ze als tips meegaven. Hierbij kwamen veel woorden naar boven. 'Vertrouwen', 'draagvlak', 'samen', en de quote 'Gebiedswerk is mensenwerk'

Hoe herken je dat het jouw ontwerp is?
Tijdens mijn jaren op CMD ben ik erachter gekomen dat diversiteit in mediums bij mij past. Daarnaast is het werken van analoog een werkwijze die ik vaak gebruik.

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?
Tijdens de hele opleiding heb ik diverse dingen geleerd maar vooral tijdens de verdieping. De zoektocht naar mijzelf als ontwerper was indrukwekkend en interessant. Daarmee weet ik nu welke richtingen van design ik wel wil en welke stijlen het beste bij me passen.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?
Toen ik ging proef studeren bij CMD ging er een wereld voor me open. De gezelligheid tussen de studenten, de gesprekken over de interesses, het klopte voor mijn gevoel gewoon. Nu is dat nog steeds niet veranderd. Daarnaast is het uiten van je creatieve mind in iets tastbaars geweldig.

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?
Ik zou het oprecht niet weten. Misschien werk ik dan wel voor mijn eigen, ben ik toch door gaan studeren of heb ik een toffe baan gevonden waarbij ik mijn diversiteit en interesse kan blijven uiten in creativiteit. 
Contact Renske van Gestel Website LinkedIn Mail