De Brabantse Ideeënbus

Charlotte van den Akker

Welkom bij de Brabantse Ideeënbus!

Vanaf 1 januari 2024 start de uitvoering van het BPLG in de provincie Noord-Brabant. Het BPLG, wat is dat? 

Het Brabants Programma Landelijk Gebied, oftewel een plan van de provincie met allerlei herstelmaatregelen op het gebied van natuur, water, bodem, klimaat en perspectief voor de landbouw.

Dit betekent dat het Brabantse landschap veel gaat veranderen en dit invloed kan hebben op het leefgebied en woongenot van de Brabantse burger. De provincie Noord-Brabant is daarom op zoek naar een middel om met haar burgers hierover in gesprek te gaan. Daarvoor heb ik in samenwerking met de Brabantse burger de Brabantse Ideeënbus ontwikkeld.

Deze bus trekt van gebied naar gebied in Brabant om daar met de lokale burgers te spreken. Tijdens sessies, inloopmomenten of in de Digitale Ideeënbus kunnen burgers terecht om hun wensen, ideeën, zorgen en behoeften te delen over deze BPLG plannen. 

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is? 

Vaak hebben mijn eigen ontwerpen een maatschappelijk thema waarbij er tegengestelde partijen betrokken zijn. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mijn werk er visueel goed uitziet en alles verzorgd is.

---

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?

Ik heb het meeste geleerd van mijn afstudeerproject, maar ook zeker van het individuele project tijdens de Verdieping! Dat project was niet alleen een goede voorbereiding op het afstuderen, maar ook een proces waar ik echt 100% mezelf kon zijn als ontwerper. Daarnaast was het afstuderen echt een (hele leuke) achtbaan waarin ik me verder kon verdiepen in de wereld van de provincie, waterschappen en andere instanties waar ik anders nooit was geweest.

---

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Nadat ik een open dag had bezocht van CMD wist ik meteen zeker dat dit de juiste opleiding voor mij was. Dat is eigenlijk altijd zo gebleven en ik heb er met de jaren steeds meer plezier in gekregen :)

---

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?    

Voorlopig ga ik nog even door met studeren! Na de zomer begin ik met de pre-master Communication and Information Sciences en daarna met de master New Media Design op Tilburg University. Wie weet wat voor leuke dingen er daarna op mijn pad komen...

Contact Charlotte van den Akker Website LinkedIn Instagram Mail