De Echtreis

Anouk Langeslag

Aanleiding 

Het aantal echtscheidingen is in de afgelopen jaren behoorlijk toe genomen. Hier kreeg ik zelf ook op jonge leeftijd mee te maken. Zoals ik uit eigen ervaring weet heeft een scheiding veel impact op de familie. Tijdens mijn project heb ik onderzoek gedaan naar kinderen in een scheiding en ben ik toe gaan werken naar een eindresultaat.

Het eindconcept 

In dit concept komen de punten uit de voorgaande concepten bij elkaar. 

Het is een digitale reis geworden die op persoonlijk niveau ondersteund in de reis der scheiding. Kinderen kunnen de reis zelf samenstellen en zelf bepalen waar ze op dat moment graag meer over willen weten. Daarnaast biedt de app verschillende tools aan zoals een moodtracker, gezamenlijke agenda, checklist en persoonlijke berichten om ook op andere vlakken in de scheiding te kunnen ondersteunen. 

Ouders kunnen toegang krijgen tot de reis van hun kind en op de hoogte blijven van de emoties en gedachten van hun kind. Ook kunnen ze gebruik maken van de aangeboden tools. Daarbij kunnen ze informatie inzien over de fase waarin hun kind zit en op deze manier hun kind optimaal begeleiden. 

__ 

Proof of concept 

Kind https://xd.adobe.com/view/b2e2d48f-93d5-4551-b333-ed5ad1218012-e7b1/ 

Ouder/verzorger https://xd.adobe.com/view/de6d6ff8-8eab-4adf-91f5-edd2d7c2e4bc-8b3e/

Contact Anouk Langeslag LinkedIn