De route naar het KLIJFlab

Janneke van de Ven

Samenvatting van mijn project

Ik heb mijn afstudeeropdracht mogen doen voor Onderwijs Maak Je Samen. Hier geven interne adviseurs trainingen voor docenten en schoolleiders. 

Het KLIJFlab is een unieke trainingsruimte waar onderwijsprofessionals leren over de werking van de hersenen én tegelijkertijd zelf ervaren hoe inzichten optimaal beklijven. Onderwijs Maak Je Samen gaf aan dat er nog te weinig aanmeldingen zijn voor de trainingen in het KLIJFlab. 

Tijdens mijn onderzoek bleek het KLIJFlab, zowel intern als bij de klant, niet duidelijk te zijn. Ik heb daarom de Customer Journeys van beide doelgroepen herontworpen met diverse multimediale middelen, bestaande uit een Mission Statement, een folder, promotievideo’s op een webpagina, twee mails en een herinneringsfolder. In deze middelen heb ik ervoor gekozen om meer van het KLIJFlab te laten zien. 

Met deze Customer Journeys heb ik zowel de interne adviseurs betrokken bij het KLIJFlab als interesse gewekt bij onderwijsprofessionals om naar het KLIJFlab te komen.

Hoe herken je dat een ontwerp door mij gemaakt is?

Bij mijn projecten probeer ik eerst verder te kijken dan het probleem dat de klant aangeeft. Vaak is er nog een onderliggend probleem. Door het juiste probleem aan te pakken, kan ik de meest effectieve oplossing ontwerpen. Daarnaast werk ik altijd erg nauwkeurig. Mijn ontwerpen hebben daarom altijd een verzorgde afwerking. 


Welk project, tijdens je opleiding, heb ik het meest van geleerd?

In alle projecten ben ik andere disciplines, mensen en onderwerpen tegengekomen. Toch kies ik dan voor mijn afstudeeropdracht. Ik heb hierbij gewerkt binnen een bedrijf voor een langere periode. Door in gesprek te gaan met medewerkers en klanten heb ik een mooie balans kunnen vinden in een ontwerpresultaat dat aansluit bij de wensen van beide groepen.


Waarom heb ik gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Ik heb gekozen voor de opleiding CMD, omdat ik graag een praktische opleiding wilde volgen waarbij ik leerde ontwerpen. Daarbij had ik het idee dat ik veel ging leren over de programma’s waarmee we ontwerpen. Waar ik achter ben gekomen is dat het niet alleen de kennis in programma’s is dat mij een betere ontwerper maakt, maar dat ook argumentatie en presentatie erg belangrijk is om anderen te overtuigen van mijn ontwerp.


Waar verwacht/hoop ik over 5 jaar te werken?

Komend schooljaar ga ik de Master Communication & Information Sciences volgen. Ik hoop hiermee meer theoretische kennis op te doen om mijn ontwerpen nog overtuigender te maken. Daarnaast blijf ik aan de slag als grafisch en motion designer.    

Contact Janneke van de Ven Website LinkedIn Mail