De Vijfde Wand

Wesley Hartogs

Winnaar 'De Vaan'

Cum Laude afgestudeerd

‘de Vijfde Wand’ is een experimentele interactieve theaterbeleving waarin technologie en theater worden samengebracht en geïntegreerd. Door middel van je smartphone ga je interacteren met de verschillende scènes. Het publiek krijgt hiermee een actieve rol, het ene moment mag je je stem uitbrengen op het verloop van het verhaal en het andere moment ben je aan het meelezen in een intens chatgesprek of hoor je de intieme gedachtes van een personage.

De voorstelling bestaat uit drie verschillende scènes die elk een onderbelicht maatschappelijk thema aanhalen rondom het thema verbinding. Er wordt geacteerd en gezongen door leden van de Royal Class en daarnaast is er ook dans verwerkt in de voorstelling. Het gehele project is op multidisciplinaire wijze van 0 tot 100 gerealiseerd in een tijdsbestek van 4 maanden.

Het doel van ‘de Vijfde Wand’ is om innovatief theater te creëren met de technologieën van nu om tot nieuwe ervaringen te komen voor een nieuw publiek. Met deze beleving wil Wesley laten zien wat er mogelijk is en hoe technologie een vernieuwende rol kan spelen in het theater. Daarnaast wordt er geëxperimenteerd met het principe pay-what-you-want waarmee het publiek achteraf zelf mag bepalen hoeveel ze de voorstelling waard vonden.

‘de Vijfde Wand’ is op woensdag 29 mei in Cultuurpodium Groene Engel ten uitvoer gebracht voor een volle zaal.

Contact Wesley Hartogs Website LinkedIn Mail