Dielemma

Bo Conrads


Dielemma is een kaartspelletje ontwikkeld voor diegenen. De spelers bespreken Dielemma’s met als doel het verruimen van je idee over sekse (geslacht) en gender.


Dielemma is een woordspeling van ‘diegenen’ en ‘dilemma’. Het spel speelt zich af in een wereld voor jou en je medespeler, waarbij je Dielemma’s bespreekt over je identiteit, gevoel, hoe jij bepaalde situaties zou aanpakken en waarom. Dit alles doe je tijdens een verfrissende wandeling buiten. Zo behoudt je privacy tussen jou en je medespeler omdat je omgeving en de mensen daarin steeds veranderen. Daarnaast is het bewezen dat praten tijdens wandelen je de ruimte geeft in het denken en je openheid naar anderen. Dielemma wilt graag het vraagstuk over genderidentiteit bespreekbaar maken tussen genderqueer en cisgender jongeren. Dielemma wilt dat beide doelgroepen bespreken hoe zij tegen het onderwerp aankijken, wat het voor hen betekent en wat hun ervaringen zijn. 


Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?   

Ik hou me eigenlijk vooral bezig met maatschappelijke onderwerpen. Ik vind het belangrijk om met mijn ontwerpen iets bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken waar meer aandacht voor moet komen. Dingen als mensenrechten, meer acceptatie voor elkaar, respect voor milieu en bewustwording over klimaatverandering en dierenrechten vind ik erg interessant. Daar doe ik ook veel mee zowel binnen als buiten de opleiding.  Daarnaast vind ik illustreren echt fantastisch! Dat zie je ook vaak terug in mijn ontwerpen.

 

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?   

Ik denk dat ik van mijn individuele project tijdens de verdieping het meeste heb geleerd. Dat project startte in het begin van de corona-periode, waardoor ik ineens heel erg zelfstandig moest gaan werken. Dat was echt heel moeilijk, maar dat heeft me tijdens het afstuderen heel erg geholpen om goed te plannen en om daadwerkelijk elke dag te werken. 

  

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?   

Ik zocht iets waar ik mijn creativiteit kwijt kon. Tegelijkertijd vind ik wiskunde en natuurkunde ook heel interessant. Deze opleiding was de ideale middenweg van die twee. Een deel creatief zijn, terwijl je ook uitgedaagd wordt door techniek en abstract denken. Tijdens de opleiding heb ik heel vaak gedacht, is dit wel iets voor mij? 

  

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?  

Ik ben me nu nog aan het oriënteren, maar ik hoop ergens waar ik goede doelen kan ondersteunen dmv design! Ik wil ook beter worden in programmeren, dus misschien dat ik op die manier mijn steentje kan bijdragen. 

Contact Bo Conrads Website LinkedIn Instagram Mail