Dit Is De Druppel

Suzanne Gouw

Bij menstruatie denken we meestal vooral aan het bloeden en je niet fijn voelen. Echter komt er veel meer bij kijken en helaas hangt er een grote schaamte boven. De cup is bijvoorbeeld nu pas in opmars terwijl deze tegelijk met de tampon is bedacht. Ik vind het tijd dat we dit taboe bespreekbaar maken en de schaamte over dit onderwerp weghalen. Dat heb ik dan ook gedaan met dit project. Ik heb me gericht op kinderen die als eerste kennis maken met het onderwerp. Zodat we een nieuwe schaamteloze generatie opvoeden! Het spel wat ik bedacht heb ik een pot met een dobbelsteen en 3 soorten kaarten erin. Dit kunnen opdrachten, situatie of mening kaarten zijn. Door het dobbelen van de dobbelsteen kies je een kleur waar een soort kaart bij hoort. Op deze manier kunnen kinderen op een leuke en laagdrempelige manier praten over het onderwerp. Dit is het leukste in de klas of op de BSO. Op de instagram pagina @DitIsDeDruppel kan je meer vinden!

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?  

Ik werk graag vanuit een maatschappelijk probleem wat mij persoonlijk ook aan gaat of raakt. Het bespreken van taboes vind ik erg belangrijk en dus als je mij een beetje kent, of mijn podcast "Maar kan ze ook koken?!" toevallig luistert, dan zie je de match al snel. Ik ben een vrolijk en positief persoon en daarom houd ik van kleur. Dat zie je in mijn eindwerk ook duidelijk terug.

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?  

Ik denk toch wel dit eind project. Alles wat je hebt geleerd deze 4 jaar (ook dingen die je niet eens door hebt) komen samen. Het samenwerken, een project leiden, het onderzoeken, het uitvinden, het testen en het weer opnieuw proberen. Over alles wat ik heb gemaakt denk ik op dat moment dat het goed is, maar als ik er later op terug kijk zie ik meteen wat ik anders had kunnen doen. Ik ben enorm tevreden over dit project maar bel mij volgend jaar maar nog eens op... Dat is het leerproces.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?  

De creativiteit zit altijd al in mij. Dus een universiteit of een "saaie kantoor studie" zat er voor mij echt niet in. Helemaal niet toen ik 17 was en deze studiekeuze maakte. CMD heeft ook nog eens een commercieel oog en is een brede studie. Do I need to say more.. Nu ik klaar ben met deze studie mis ik toch nog wel wat. Ik ben erachter gekomen dat ik dat niet commerciële ook tof vindt. Ik wil graag meer over kunst zelf leren. De geschiedenis bijvoorbeeld. Nu ik dit afstudeer project met kinderen als doelgroep heb gedaan, lijkt het me enorm leuk om kinderen les te geven. Een docent vormgeving studie wordt voor mij de volgende stap!  

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?  

 Zoals hierboven beschreven heb ik dus nog een weg te gaan. Op dit moment lijkt het me tof om over 5 jaar in de klas te staan als onderwijzer. Op welk niveau weet ik nog niet. Daarnaast wil ik graag mijn podcast door blijven zetten en mijn eigen kunst verkopen.

Contact Suzanne Gouw Website LinkedIn Instagram Mail