Dus.. wat nu?

Rick Marcelissen

Het gebeurt nog te vaak dat mensen in het diepe worden gegooid zodra ze de diagnose krijgen. Dit leidt tot teleurstelling, onwetendheid, opgeefgedrag en in de ergste gevallen zelfs sociaal isolement. Mensen weten vaak niet wat hen te wachten staat, moeten alles zelf uitzoeken en hebben geen idee waar ze terecht kunnen voor bepaalde zaken. Dit alles terwijl ze ook nog eens een chronische ziekte moeten verwerken. Dat moet naar mijn mening anders.

In mijn ontwerpen maak ik veel gebruik van verschillende grote vormen en lijnen. Meestal een combinatie van beide. Qua kleur gebruik ik het liefst één kleur met zwart en wit.


Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd van de minor meaningfull datadesign. Deze minor wordt vanuit CMD aangeboden en is naar mijn mening allesomvattend. Naast dat je goed kan werken aan je eigen geformuleerde doelen, leer je alvast veel over het neerzetten van een museum waardige expositie.  


Voordat ik CMD ging studeren had ik net de studie ‘grafisch vormgever’ aan het ROC afgerond. Om deze studie af te ronden heb ik een heel schooljaar stage moeten lopen. Tijdens deze stage ben ik er achter gekomen dat ik nog niet wilde werken en dat ik mijn horizon over de ontwerpwereld wilde verbreden. 


Over vijf jaar hoop ik goed te kunnen leven van mijn eigen bedrijf, Maker Media.

Contact Rick Marcelissen Website LinkedIn Instagram Mail