Een draagbaar Oscar

Maud van der Meijde

De opdracht waar ik mee aan de slag is gegaan was voor een hotel in Nijmegen, genaamd Oscar. Oscar is een boutique hotel/restaurant die in 2024 gebouwd gaat worden. Aangezien het van belang is dat mensen al op de hoogte zijn hiervan ben ik aan de slag gegaan met de vraag: Hoe zorg ik ervoor dat Oscar visueel al gaat bestaan.


Oscar is een boutique hotel dat eind 2024 gebouwd gaat worden. De locatie van Oscar zal op het huidige Honig terrein zijn. Bas Hoebink (eigenaar De Meesterproef) heeft een plan om van Oscar meer te maken dan een gangbaar hotel. Duurzaamheid zal toegepast worden in het hele hotel.

 Ontwerpbenadering: Experience design

Trends: co-creatie en Brand design

Relevantie: Maatschappelijk en duurzaam ondernemen en verrijking van het domein horeca.


Na onderzoek ben ik erachter gekomen dat het antwoord hierop is dat Oscar zowel visueel als strategisch al in ontwikkeling is. Oscars koffer is een manier om Oscar draagbaar te maken. In de koffer zitten tools zoals: de missie en visie Oscar, visitekaartjes, babbelpot, zaadjes om uit te delen en een huisstijl- handboek. Op deze manier heeft Bas een middel om mee te nemen naar toekomstige stakeholders. De koffer staat symbool voor de reis die Oscar af gaat leggen. Het voordeel van de koffer is: deze heeft ruimte voor ontwikkeling. Er kunnen middelen en tools uitgehaald worden maar ook worden toegevoegd. Hierdoor wordt Oscar al ontwikkeld zonder dat het al gebouwd is!


In 2021 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf: Studio Meijd. Samen met mijn tweelingzus hebben wij al een aantal gave en uitdagende projecten mogen doen die mij als CMD-er en designer al hebben uitgedaagd. De komende jaren ga ik bij verschillende bedrijven aan de slag met projecten en ga ik over de hele wereld mijzelf als ontwerper ontwikkelen. 

Contact Maud van der Meijde Website LinkedIn Instagram Mail