Een Levend Lab

Tessa Peters

Denise Versluys

Àmber van de Ven

Annaïda van Silfhout

Marion Verrijt

Ontdek de wereld van biomaterialen

Mensen, en met name studenten van CMD enthousiast maken voor de wereld van biomaterialen is ons doel. Met een boek vol recepten, objecten en concepten én enveloppen met echte samples in één box hopen we je uit te dagen om met deze materialen aan de slag te gaan.

Dit boek gaat over het ontdekken en gebruiken van biomaterialen. Vanuit onze opleiding CMD kregen we de opdracht om biomateriaal te onderzoeken en recepten te maken hiervoor. Met het onderzoek en de testen die wij hebben gedaan hebben we recepten samengesteld die voor anderen eenvoudig uitvoerbaar zijn en inspiratie bieden. Het is belangrijk om stil te staan bij duurzaamheid en ambachtelijkheid, maar ook bij ontwikkeling en iteratie. Daarom hopen wij dat je door dit boek wordt geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met biomaterialen en die wereld meer gaat ontdekken.

Wij zijn begonnen aan dit project met weinig tot geen kennis over biomaterialen. We staan nog steeds versteld van de enorme mogelijkheden binnen bio gebaseerd werken en dat er nog veel te ontdekken is, ook nadat dit project voor ons officieel is afgelopen. Het was een project waarbij we allerlei kanten zijn opgegaan, van mycelium tot kombucha leer en van fruitleer tot bioplastic. We hebben onderzoek gedaan en testen uitgezet waar we veel van hebben geleerd. Met dit boek hopen wij anderen te kunnen inspireren om vaker biomaterialen te betrekken in het ontwerpproces, maar we hopen vooral anderen ook gaan ontdekken wat de eigenschappen van deze materialen allemaal nog meer kunnen zijn. Hierdoor zorgt het niet alleen voor een duurzaam ontwerpproces, maar ook voor een daadwerkelijke verbetering van producten. 


Bekijk ons boek digitaal via deze link:
issuu.com/amberven/docs/de_wereld_van_biomaterialen__2_Contact Tessa Peters Mail
Denise Versluys Mail
Àmber van de Ven Mail
Annaïda van Silfhout Mail
Marion Verrijt Mail