Emissieloze bouwplaats

Demi Hendriks

Wat is de gewenste identiteit van het nieuwe merk van Staad en hoe kan de doelgroep beïnvloed worden dit merk te gaan gebruiken?

Staad wil de toonaangevende leverancier zijn van elektrische grondverzetmachines voor emissieloze bouwplaatsen. Ze streven naar een duurzame oplossing die ervoor zorgt dat bouwbedrijven hun werk kunnen uitvoeren met een lage impact op het milieu. Om dit doel te bereiken, richten ze zich op het ontwikkelen van innovatieve machines die krachtige en duurzame prestaties leveren. om nog onafhankelijker te worden van haar leveranciers, gaat Staad nu een eigen merk opzetten. Met dit nieuwe merk kan Staad inspelen op de veranderende behoeftes van de markt en zich onderscheiden van de concurrentie. Om de doelgroep zo goed mogelijk te kunnen meenemen in deze omschakeling, heb ik drie verschillende proof-of-concepts ontworpen en ontwikkeld, met allemaal hetzelfde doel. Bedrijfseigenaren activeren, ontzorgen en informeren over een emissieloze toekomst.


Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?    

Ik ben altijd opzoek naar afwisseling in mijn werk en hierbij zoek ik het liefste naar creatieve oplossingen in de commerciële sector. Mijn afstudeerperiode bij Staad past daarom ook super bij mijn interesse, bij dit unieke bedrijf is geen dag hetzelfde en mag ik de bestaande grenzen gaan verleggen. Verder heb ik mij gespecialiseerd in strategic branding en werk ik graag samen met de "klant". Tot slot bevat mijn werk altijd een knipoog richting de doelgroep en pas ik graag illustraties toe in mijn uitingen.


Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?   

Voor mij zijn het niet de projecten waar ik het meeste van heb geleerd, maar de mensen eromheen. Ik heb nieuwe dingen geleerd tijdens al mijn projecten en vakken, tijdens mijn stage, minor en zelfs nog bij mijn afstuderen. Om elke keer de uitdaging uit een andere hoek te krijgen en hierin ondersteund te worden door een team, is een geweldig gevoel als ontwerper. Ik wil via deze weg iedereen bedanken die een stukje kennis met mij heeft willen gedeeld. Jullie hebben mij gevormd tot de ontwerper die ik vandaag ben. 

Wie weet wat ik morgen mag ontdekken en bijleren... 


Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Voordat ik mijn "waarom" kan toelichten is het belangrijk te weten dat ik hiervoor de opleiding Human Technology (Product Design) heb gevolgd en afgerond op het KW1C. Hierbij heb ik veel (fysieke)producten met 3D teken programma's, de lasersnijder en in de werkplaats mogen bedenken en maken. Doordat deze opleiding vooral 3D gericht was, wilde ik na deze opleiding mijn kennis uitbreiden naar 2D ontwerp met een online toepassing. Zodat ik later "als ik groter zou zijn" het complete pakket kan aanbieden. 

Na een bezoek aan de kunstacademie wist ik dat ik graag een opleiding had waarbij alle vrijheid mogelijk was maar wel met een bepaald doel in gedachten. Uit deze wens kwam CMD naar voren, waar ik alle vrijheid had om creatief bezig te zijn in welke vorm dan ook, maar wel altijd met een bepaalde uitdaging. Daarnaast sprak de samenstelling van de vakken met een groter project mij erg aan. 

Tijdens mijn opleiding kwam ik erachter dat CMD de perfecte combinatie is van vrijheid, creativiteit, chaos en structuur. Omdat we zoveel vakken tegelijk kregen, was ik altijd bezig met de afwisseling die ik zo belangrijk vind en kon ik zelfs onderling linkjes leggen tussen de vakken. Bij CMD kon ik alle kanten op, zolang ik zelf maar gas blijf geven en kansen met beide handen aangrijp.   


Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?

Tijdens mijn afstudeerperiode bij Staad heb ik een baan aangeboden gekregen als allround designer, hoe vet is dat! Naast dit geweldige compliment van het afstudeerbedrijf, ben ik zelf ook begonnen als ondernemer. Ik heb tijdens dezelfde periode een eigen bedrijf opgericht, om mijn drang naar afwisseling te kunnen ondersteunen. Ik weet zeker dat ik over 5 jaar nog steeds creatief werk mag doen, met veel afwisseling en uitdaging. Waarin ik kan zeggen dat ik trots ben op wat ik heb gemaakt en dat ik nooit voor de gemakkelijke weg zal kiezen. Ik weet ook zeker dat het nog steeds iedere dag bijleer en unieke kansen zal krijgen die mijn ontwerpen nog beter zullen maken.


Mocht je ooit benieuwd zijn met wat voor project ik nu bezig ben, of kan ik je ergens bij helpen? Voel je vrij om me een bericht te sturen of even te bellen, hier sta ik altijd voor open!

Contact Demi Hendriks Website LinkedIn Instagram Mail