Experimenten Encyclopedie

Dagmar

Tijdens mijn individuele project ben ik door middel van een reeks experimenten met de lasersnijder, het materiaal hout gaan onderzoeken. Wat kan ik hiermee? Hoe ver kan je met dit materiaal gaan en wat kan ik allemaal ontdekken?

Tijdens het kiezen van een opdracht en richting voor het project liep ik erg vast. Graag wilde ik werken met materialen. Verschillende dingen uitproberen en werken met mijn handen. Ik wist dat ik hier interesse in had vanuit het vak SHAPES, waar ik veel met de lasersnijder gewerkt heb.

Hierna kwam het idee om mijn project te laten bestaan uit experimenten. Dit idee stond mij erg aan, want het gaf mij de vrijheid om tijdens het project een onderwerp te kiezen wat echt bij mij past. Door de mogelijkheid om mijn project te focussen op experimenten, werd het voor mij meteen duidelijk waar ik mezelf op wilde focussen: hout en de lasersnijder.

Tijdens mijn project heb ik 23 verschillende experimenten gemaakt. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van gevonden hout uit het bos én triplex. De meeste experimenten zijn ontstaan met behulp van de lasersnijder, maar er zijn een aantal experimenten die licht of kleur bevatten.

Tijdens mijn project heb ik veel geleerd over het werken met de lasersnijder. Hier had ik al basiskennis over, maar voor het laseren met gevonden hout waren nog andere technieken nodig. Om al mijn experimenten overzichtelijk te kunnen tonen, heb ik een boekje gemaakt genaamd de “Experimenten Encyclopedie”. Hierin staat bij elk experiment mijn verwachting en de uitkomst beschreven. Daarnaast heb ik ook een stuk met informatie over het laseren van gevonden hout geschreven, omdat dit een andere manier van werken is dan met triplex.

Dit project heeft me heel veel geleerd over het laseren van gevonden hout, mijn manier van werken en de technieken. Wanneer je gevonden hout lasert, weet je nooit wat eruit gaat komen. De uitkomsten zijn altijd een verrassing. Dit element vind ik erg interessant en trok mij heel erg aan tijdens dit project. Mede door de onverwachte uitkomsten, heb ik erg veel kunnen ontdekken over het materiaal hout.

Wil je de Experimenten Encyclopedie bekijken? Dat kan hier: https://issuu.com/dagmarv/docs/experimenten_encyclopedie
Contact Dagmar Mail