Fuck Fast Fashion

Ize Arts

Hoe kan ik als ontwerper mannen en vrouwen tussen de 16 en 25 jaar zich bewust laten worden van de problemen in de kledingindustrie?

Ik heb onderzoek gedaan naar de kledingindustrie en de problemen daarvan. Ik wilde mensen zich bewust laten worden van die problemen op een speelse manier. Daarom heb ik ervoor gekozen om dit op kleding te doen. De verschillende problemen zoals slechte arbeidsomstandigheden, waterstress, dierenleed en nog veel meer, heb ik gevisualiseerd. Op de shirts staan feiten over het desbetreffende probleem. Het is de bedoeling dat de shirts op het eerste oog er vet uitzien maar zodra je ze goed gaat bekijken, je bedenkt dat er serieuze dingen opstaan. 

Alle gebruikte materialen zijn duurzaam. Ik heb zelf de kledinghangers ontworpen maar ook de labels. Op de labels is het logo te zien, de duurzaamheid van de materialen en extra informatie over het onderwerp van het T-shirt. De labels kun je ook scannen. Door middel van deze interactievorm krijg je een animatie te zien die je meer informatie en een statement geeft over het desbetreffende onderwerp. 
Contact Ize Arts LinkedIn Instagram Mail