Gaia swimwear

Joia Mes

Cum Laude afgestudeerd

Hoe kan ik als ontwerper bijdragen aan een duurzame toekomt van swimwear? 

Gaia swimwear 

Gaia swimwear is een sustainable swimwear label geïnspireerd door Gaia, de oude Griekse godin, ook wel bekend als moeder aarde en moeder natuur. Gaia is leven. Zij is de ziel van de aarde. 

Gaia swimwear is gekleurd met natuurlijk zeewier en is daarom niet schadelijk voor mens en milieu. We gebruiken alleen ECONYL®-garen, een 100% geregenereerde vezel gemaakt van nylonafval zoals visnetten. Doordat deze stof twee keer zo goed bestand is tegen zonnebrand als normale badkledingstof, blijft de badkleding mooi. We zorgen ervoor dat we niet meegaan in fast fashion. 

Onze ontwerpen zijn tijdloos waardoor je er langer van kunt genieten.  Ons doel is om schoonheid te combineren met een doel. Gemaakt van natuurlijk en gerecycled materiaal. Gaia swimwear staat voor kwaliteit, design en duurzaamheid. We eren moeder aarde met onze passie, motivatie en liefde.    

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?


In mijn ontwerpen probeer ik altijd na te denken over de commerciële relevantie ervan. Mijn ontwerpen moeten visueel aantrekkelijk zijn voor de consument. Verfijnd.   

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd? 

Het project waar ik het meeste van geleerd heb is dit afstudeerproject. Een groot project waarbij je zelf compleet verantwoordelijk bent. Tijdens dit creatieve proces liep ik soms helemaal vast maar werd ik tegelijkertijd ook enthousiast omdat ik écht alles zelf kon bepalen. De verbinding tussen mens en natuur leggen was als het ware een groot leerproces. Mijn belangrijkste leermoment was om een ontwerp te creëren dat voldeed aan zowel de school eisen als mijn eigen wensen.  
 

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Na het afronden van de opleiding ‘Ruimtelijke Vormgeving’ op de Rooi Pannen had ik nog de ambitie om mezelf verder door te ontwikkelen op het gebied van grafisch design. CMD is een brede opleiding waarbij je veel leert. Ik had gehoopt dat het iets meer grafisch ontwerpen zou zijn maar door het brede lesaanbod heb ik me verder kunnen ontwikkelen als ontwerper.  
 

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken? 

Over vijf jaar droom ik dat ik in het buitenland woon en vanuit verschillende plekken op de wereld als zogeheten ‘digital nomad’ kan werken. Mijn passie ligt bij grafisch design zoals branding en bij marketing. Het liefste combineer ik mijn interieurdesign kennis vanuit mijn eerdere opleiding met de kennis die ik nu heb van CMD. 

Contact Joia Mes LinkedIn Mail