go-organic, puur genieten

Carolina van Setten

Ik ben eigenlijk elke dag wel bezig met hoe ik het beste uit mezelf kan halen. Als het gaat om sporten, voeding, werk, school of relaties. Dit is letterlijk en figuurlijk een hele dagbesteding. Ik heb bepaalde verwachtingen van mezelf. Maar is dat ook echt alleen voor mezelf? Of doe ik het voor de buitenwereld? Elke dag proberen die 10.000 stappen te halen, drie keer per week naar de sportschool, niet al te veel snacken, zoveel mogelijk voor school af te krijgen, zover het kan een extra dienst te draaien bij McDonalds voor de centen, sociaal zijn en daarbij ook nog de rust zien terug te vinden. Dit rijtje beschrijft een ideaalbeeld die streeft naar de “perfecte levensstijl”. In dit project wil ik mij richten op het thema sport, voeding en het mentale gevolg hiervan. Wanneer is het om gezond te blijven en wanneer is het voor een schoonheidsideaal? Om dit te gaan onderzoeken heb ik mijzelf als proefpersoon gebruikt.

Gedurende het project ben ik drie weken bezig geweest met het volgen van verschillende levensstijlen, wat volgens bronnen: "de perfecte levensstijl" is. Zoals het volgen van een veganistsich dieet met daarbij drie keer per week hardlopen. Maar wat ik niet wist, is dat het op mentaal gebied niet zo perfect is. Dag in dag uit bezig obsessief bezig zijn met het letten op wat je eet en of je wel je 10.000 stappen haalt. Aldus: echt een no-go. Je zou het eerder kunnen zien als een hindernisbaan die je probeert uit te rennen maar halverwege steeds stopt. Maar die ene influencer op Instagram zei dat het zo goed voor je was? Gebaseerd op eigen ervaring worden dit soort levensstijlen mooier gemaakt dat wat het is. Door middel van deze campagne/brand met de go-organic smoothies maak ik de meest gore smoothies, maar met natuurlijk wel de meest gezonde voedingsproducten. 


Mijn doel door middel van deze brand is dat ik dit product mooier maak dan dat het daadwerkelijk is en hierdoor mijn verhaal/ervaring kan delen. De producten zijn los van elkaar prima te eten. Maar wanneer je deze producten: kipfilet, broccoli, gekookte eieren en havermout bij elkaar gooit is het niet te drinken. De smoothie zou je als een metafoor kunnen zien die gericht is op mijn onderzoek: alle shit bij elkaar gemixt.


Contact Carolina van Setten Website LinkedIn Instagram Mail